İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ramazan Bayramı'na az bir süre kala Afrika ülkesi Mali'de iftarlık, zekat, kumanya ve Kur'an-ı Kerim dağıtımında bulunarak, cami ve Kur'an kursu ile eğitim kompleksini hizmete açtı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, çalışmalarını "Ramazan Hayata Bereket" sloganıyla sürdüren İHH, bu yıl 3 milyon mağdur ve muhtaca iyilik ulaştıracak.

Türkiye'de yaşanan afet nedeniyle ramazan çalışmalarında deprem bölgesini önceleyen vakıf, hayırseverlerin destekleriyle bu yıl kriz bölgelerini de unutmadı.

Mali'de bu yıl birçok hizmete imza atan vakıf, ramazan yardımlarının yanı sıra bölgede inşa ettiği 3 kalıcı eseri de halkın hizmetine sundu.

İHH bölgede, iftarlık, zekat, kumanya, Kur'an-ı Kerim dağıtımı, adak-akika kurban kesimi ve yetimlere bayramlık hediyelerinin yanı sıra 2 cami ve Kur'an kursu ile eğitim kompleksini hizmete açtı.

İHH'nin Mali'deki çalışmaları ramazan sonuna kadar devam edecek.

- 25 bin kişiye insani yardım

İHH'nin ramazan boyunca Mali'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve açılışlardan 25 bin Müslüman yararlandı.

Vakfın bölgede dağıttığı kumanyalardan 4 bin 80 kişi istifade ederken, 2 bin 860 kişiye iftar verildi, 329 aileye zekat ulaştırıldı. Çalışmalar kapsamında 1000 Kur'an-ı Kerim hediye edildi, 20 büyükbaş kurban kesildi, 2 bin kişinin kullanacağı İHH İstanbul Kadın Eğitim Kompleksi hizmete açıldı. 8 bin 500 kişinin yararlanabileceği Ahmed Kuddusi Hz. Hüseyin Camii ve Kur'an Kursu hizmete girerken, 3 bin kişinin istifade edeceği Hacı Niyazi Kahraman Camii ve Kur'an Kursu da bölgedekilerin hizmetine sunuldu.

16 yıldır Mali'de faaliyetlerini gerçekleştiren vakıf, gıda, su, ramazan, kurban, eğitim, sağlık, yetim, katarakt ve kalıcı eser projeleri ile mağdurların yanında olmayı sürdürüyor.