İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi 18. olağan kongresinde seçilen yeni yönetimde görev dağılımı yapıldı. 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen 18. olağan genel kurulunda, yönetim kurulu asil üyeliklerine Gülseren Yoleri, Semiray Yılmaz, Hatice Kalpaklı, Kıvanç Sert, Zeynep Yıldız, Ferit barut ve Mehmet Acettin seçildi. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine Hanım Tosun, Ümmühan Kaya, Zehra Yılmaz, Hatice Korkmaz, Meral Nergis Şahin ve Sevim Erdem seçilirken denetim kurulu asil üyeliklerine Ayşe Tepe, Hanife Yıldız, Hüseyin Ocak ve yedek üyeliklerine Eren Keskin, Ali Koçyiğit ve Tuğrul Eryılmaz seçildi.

GÜLSEREN YOLERİ YENİ ŞUBE BAŞKANI OLDU

Seçilen yönetim dün bir araya gelerek İstanbul şube başkanlığına Gülseren Yoleri, şube sekreterliğine Hatice Kalpaklı ve şube saymanlığına Kıvanç Sert’i görevlendirildi.

Görevlendirmenin ardından yapılan açıklamada, "OHAL ve pandeminin yaşandığı bu olağanüstü süreçte iç örgütlenmemize, üyelerimizle ilişkilerimize ve komisyon çalışmalarının güçlendirilmesine yeterince zaman ve enerji ayıramamış olmamızın sorumluluğu altındayız. Aynı süreçte, sahada çalışan gönüllü sayısının azalmış olması, gönüllülük üzerinden faaliyet sürdüren derneğimizin faaliyetlerinin sınırlanmasına, sahadaki arkadaşlarımızın ziyadesiyle yorulmasına neden olmuştur" ifadeleri yer aldı.