Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan etkilenmeyen, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyreden Iğdır'da besiciler koyunlarını bahçe ve otlaklarda besliyor. Sahip olduğu mikroklima iklimi nedeniyle, Doğu'nun Çukurovası olarak nitelendirilen ve sonbahardan kalma günler yaşayan Iğdır'da, karla kaplanmayan binlerce dönüm arazi yaylalardan inen küçükbaş hayvanların beslenme alanı oluyor.

Besiciler, havaların kurak ve ılık geçmesiyle küçük baş hayvancılık yapan vatandaşlar koyunlarını kayısı bahçelerinde otlatarak yem maliyetinden de tasarruf sağlıyor.

Koyunlarını kayısı bahçesinde otlatan Fahrettin Arak, "Bu sene kar daha gelmedi. Koyunlarımız otluyor. Allaha şükürler olsun hava güzel yağış yok. Hayvanlarımız otluyor. Yem pahalı, mecburen otlatmaya götürüyoruz. Siyah koyunlarımız yaprak yiyor ot yiyor. Hava soğuk olsaydı bunlara ot yem arpa verecektik. Hepsi pahalı gücümüz yetmiyor. Hayvanlar para etmiyor işte böyle bunların çifti 3-5 bin, 74 tane koyunum var ben kendim bakıyorum. Havadan memnunuz yalnız Allah’tan yağış bekliyoruz. Yağışsız böyle bir mevsim güzel değil” dedi.