Salgın döneminde işten atmaların yasaklandığı 17 Nisan tarihinden bir gün önce İETT'nin çalıştığı taşeron şirket Vizyon Ulaşım Servis Hizmetleri'nin 250 şoförü işten attığı ortaya çıktı.

İETT'nin taşeron şirketi Vizyon Ulaşım Servis Hizmetleri salgında işten çıkarmaların yasaklandığı genelgeden bir gün önce 250 şoförü işten atmış.

"İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İETT, ulaşım hizmetlerinde Vizyon Ulaşım Servis Hizmetleri adlı taşeron şirketle de çalışıyor. Şirketin, salgın nedeniyle işten çıkarmaların yasaklandığı 17 Nisan tarihinden bir gün önce 250 şoförün işine son verdiği öğrenildi. Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre şoförlerin sigorta kaydında sürekli giriş çıkış yapıldığı için işçilere herhangi bir tazminat da verilmedi.

"İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ"

İşten atılan şoförlerden biri olan Mehmet Gürhan, "Hükümetin işten çıkarmama yönünde aldığı karardan bir gün önce işten çıkışımız yapılırken, bize karar 25 Nisan’da bildirildi. Sosyal güvencemiz yok ve mağduruz. Konuyla ilgili yasal süreç başlattık. Ancak biz İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istiyoruz. Kendisine yaşadığımız mağduriyeti anlatmak ve bilgi vermek için randevu talep ediyoruz. Bizim anlatacaklarımızı dinlediği zaman mağduriyetimizin giderileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.