İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuştu. Bugüne kadar, eşit işe eşit ücret alamayan bir modelle çalışmak zorunda kalan toplam bin 841 personeli kadroya aldıklarını hatırlatan İmamoğlu, bu yıl da aynı şekilde 700 şoförü daha istihdam etmeyi planladıklarını duyurdu. İmamoğlu, taşeron işçi çalıştırma meselesine karşı duruşu ile ilgili olarak, “Ama esas taşeron işçi çalıştırma meselesine karşı duruşu dile getiren, şu anda 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun altını çizelim” dedi.

İBB'nin önceki yönetimi, 2018 yılında, kentteki 4 İETT garajının işletme haklarını farklı firmalara vermişti. Ayazağa Garajı ile başlayan işlettirme modeline, sırasıyla Kurtköy, İkitelli ve Çobançeşme garajları dahil edildi. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, benzer işleri yapan personel arasında maddi anlamda açık ara farklılıklar oluşturan sisteme son verdi. İlk olarak, 2 Ağustos 2022’de işlettirme ihalesi sona eren Kurtköy Garajı’nda çalışan 446 şoför personel İBB bünyesine alındı. 1 Ekim 2022’de ise Ayazağa Garajı işlettirme ihalesinin sona ermesi ile yaklaşık 850 şoför İBB bünyesinde hizmet vermeye başladı. İkitelli Garajı’nın işlettirme ihaleleri de geçen 20 Şubat ve 8 Mart tarihlerinde sona erdi. İBB, İkitelli Garajı’nda çalışan toplam 545 personeli de bugün gerçekleştirilen törenle bünyesine kattı.

İETT İkitelli Garajı’nda düzenlenen törende, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce'nin sunumunun ardından İBB Başkanı İmamoğlu bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin 11 ilini etkileyen deprem felaketi nedeniyle acı günler yaşandığına dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"AKLIMIZ HEP DEPREM BÖLGESİNDE: Bir yandan günlük işlerimizi ve sorumluluklarımızı yerine getirirken, diğer bir yandan da o bölgeyi ihmal etmediğimizi ve bölgedeki sorumluluklarımızı en üst seviyede yerine getirdiğimizi buradan belirtmek isterim. Aklımız hep deprem bölgesinde. Tabii sadece aklımızla değil; ekibimizle, ekipmanımızla, çalışma arkadaşlarımızla oradayız. Binlerce çalışma arkadaşımız, bugüne kadar deprem bölgesinde görev aldılar, hayat kurtardılar, su taşıdılar, yemek götürdüler, çocuklarla ilgilendiler, ilgilenmeye devam ediyorlar. Altyapıdan üstyapıya, başta sorumlu olduğumuz Hatay şehri olmak üzere, bütün bölgede varlığını en üst seviyede hissettiriyorlar. Buradan sizin de yol arkadaşınız olan, o bölgede emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma da yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.

DEPREMİN YARALARINI SARMAK VE TÜRKİYE’Yİ DEPREME DİRENÇLİ HALE GETİRMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU: Depremin yaralarını sarmak hepimizin boynunun borcu. Ama sadece depremin yaralarını sarmak değil, aynı zamanda asla bir benzeri yıkımı yaşamamak adına da en üst seviyede tedbir alarak, başta İstanbul olarak, bütün Türkiye'nin depreme dayanıklı dirençli hale gelmesini sağlayıcı politikaları ülkemizin en öncü meselelerinden birisi haline getirmek de boynumuzun borcu. Bölge tekrar ayağa kalkana kadar, her anıyla, her dakikasıyla 11 şehrimizle ilgileneceğimize hem kurum olarak hem kişisel olarak bölge halkımıza buradan söz veriyor, hepinizin huzurunda da bunu tekrar ediyorum. Yurttaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve yaralarımızı hep birlikte mutlaka iyileştireceğiz, saracağız. Göreceksiniz, bu an itibariyle her daim, her ortamda bu meseleyi öncü bir mesele olarak dile getirmekten, tekrar etmekten ve bu konuda başarıyı elde edene kadar sonsuz mücadeleyi ortaya koymaktan asla geri durmayan bir yol arkadaşınız olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum.

2023 YILINDA 700 ŞOFÖR İSTİHDAMI SAĞLAYACAĞIZ: İBB yönetimi olarak adil işe, adil ücret dağıtımı konusunda özenli bir çalışmayı kademe kademe harekete geçirdik. Bu aslında insanların emeklerine dönük haklarını verme çabasıdır. 2023 yılı içerisinde, yaklaşık ihtiyacımız olan 700 şoför istihdamına yönelik de bir planlamayı yaptığımızı, buradan müjdelemek ve duyurmak istiyorum. İBB olarak, 4 yıla yaklaşan zaman dilimi içerisinde meselelere, günlük asla bakmadık. Yani ‘Bugünü çözelim, yarın bakarız’ diyerek, bugüne kadar birikmiş sorun yumaklarına bir yumak daha eklemeyi asla düşünmedik. Profesyonelce, akıllıca mekanizmaları kurarken, ‘Bir yanlış yapalım, bugünü idare edelim’ değil, 5 yıl sonrası, 10 yıl sonrası, 15 yıl sonrasını hesaba katarak, bugünden hem var olan haksızlıkları gidermek hem de insanlarımızın ihtiyaçlarını en doğru şekilde çözüme kavuşturacak stratejileri hayata geçirmeyi çok önemsedik.

ESAS TAŞERON MESELESİNE KARŞI DURUŞU DİLE GETİREN, 13. CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN KILIÇDAROĞLU'DUR: İşi bilene emanet etmenin bugün bize kazandırdığı bir ortamı yaşıyoruz. Ama burada bir başka hakkı teslim etmek isterim. Ben, CHP'de ilçe başkanlığı yaptım. Sonra Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yaptım. Siyasetin ilk anlarından itibaren, ki hakkını teslim etmem lazım- Sayın Süleyman Çelebi de o dönemden bugüne bu taşeron meselesine çok emek vermiş bir önceki dönem milletvekilimizdir. Sonrasında Sezgin Bey de (Tanrıkulu) yine aynı mücadeleyi veren milletvekillerimizden birisidir. Ama esas taşeron işçi çalıştırma meselesine karşı duruşu dile getiren, şu anda 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun altını çizelim.

SAĞDA SOLDA KÖTÜ NİYETLİ AJANLAR ÇOK, ONLARA FIRSAT VERMEYİN: Hakkınızı elde etmenin gururunu yaşıyorsunuz. Başta emekçi kadın, yol arkadaşlarımız olmak üzere bunun gururunu yaşıyorsunuz. Ama aynı zamanda büyük bir aidiyet duygusuyla 16 milyon insana hizmet etmenin gururunu yaşadığınız kadar, sorumluluğunu ve her anında bu kentin her konusuna duyarlı olma kararlılığını da gösterecek yol arkadaşlarım olmanızı istiyorum. Yani aracınıza dönük hizmetinizi yaparken her türlü titizliği göstereceğinizden, yolda, izde, başta çocuklar, gençler, kadınlar, emekliler, yaşlılar her insanımıza özenli davranışlarda bulunacağınızdan hiçbir kuşkum yok. Araçlarınıza iyi bakacaksınız. Bakımlarına daha dikkat edeceksiniz. Eğer bir eksik yapar iseniz biliyorsunuz böyle gözü açık, siz yapmasanız bile sizin açığınızı arayan, sağda solda dolaşan birazcık kötü niyetli ajanlar çok. Onlara fırsat vermeyin. İşinizi hakkıyla yapın. Elbette denetimler ve diğer süreçler devam edecek. Bunu yapacağımızdan da hiçbir endişem yok. Sizin yanınızdayız. Allah sizi de bizi de utandırmasın.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, kadroya alınan personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.