Gazeteci Barış Soydan, AKP içindeki bazı isimlerin ekonomik gidişattan rahatsızlık duyduklarını ve AKP'den üst düzey bir ismin Ankara'daki gayrimenkullerini satışa çıkardığını yazdı. Soydan, "Buna dair, hem de parti içinde yapılan ilginç bir yorum var: “Abi kaçıyorlar” Bu bir yakıştırma olabilir" ifadelerini kullandı.

AKP'li birçok ismin ekonomiye yönelik eleştirileri devam ederken halktv.com.tr yazarı Barış Soydan, bir kulis bilgisini aktardı.

Soydan Halk TV'de yayınlanan yazısında AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP'li Metin Külünk ekonomiye yönelik eleştirilerini hatırlatarak partinin ileri gelenlerinden bir ismin Ankara'daki gayrimenkullerini elden çıkardığını yazdı.

YAZICI "ACİL BİR ŞEYLER YAPILMALI" DEMİŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da ekonominin içinde bulunduğu duruma dair eleştirilerini AKP'li Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarmaya çalıştığını ifade eden Soydan, “Acil bir şeyler yapma ihtiyacı var” dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan, Yazıcı’ya işlerin rayına gireceği, az kaldığı cevabını vermiş.

Binali Yıldırım’ın ekonomiyle ilgili eleştirilerini Metin Külünk’ten farklı olarak yüksek sesli olmadan dile getirmeye devam ettiği, “Gençler ve şehirlerde oy kaybımız ortada, dengeli gitmemiz ve merkezi hedeflememiz lazım, yoksa İyi Parti tahminimizden daha fazla oy koparabilir” dediği de söyleniyor." dedi.

"ABİ KAÇIYORLAR"

Soydan, AKP'nin ileri gelenlerinden bir ismin Ankara'daki gayrimenkullerini elden çıkardığına ilişkin bir bilgi de paylaştı. Soydan, "Partide zaman zaman etkili görevler alan siyasetçinin son dönemde Ankara’daki gayrimenkullerini elden çıkardığı söyleniyor. Buna dair, hem de parti içinde yapılan ilginç bir yorum var: “Abi kaçıyorlar” Bu bir yakıştırma olabilir. Ama parti tabanındaki psikolojiyi göstermesi açısından hayli ilginç bir yakıştırma…" diye yazdı.