Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı Ankara'dan milletvekili adayı olarak göstereceklerini açıkladı.

Gazeteci Murat Yetkin bugün YetkinReport'taki yazısında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Devlet Bahçeli ya da İbrahim Kalın isimlerini düşünüyor olabileceğini ifade etti.

Murat Yetkin'in yazısındaki ilgili kısım şu şekilde: 

Aday listeleri konusunda ilk el açan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. 22 Mart akşamı NTV canlı yayınında kabinesindeki 17 bakanın milletvekili adayı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını söyledi. Ama asıl sürpriz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın adını vermesiydi. Fuat Oktay artık “siyasi formayı giyerek” koşacaktı.Demek ki Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmeyi garanti sayan Erdoğan (ki Ak Parti kulislerinde bu konuda tereddüt görünmüyor, tahminler yüzde 52-53’ten başlıyor) Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak başka bir ismi düşünüyordu. 20 Mart’taki son görüşmede ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ikna etmiş olabilir mi? Ya da bu kadar zamandır sağ kolu sayılan sözcüsü İbrahim Kalın’ı mı düşünüyor yeni yardımcısı olarak? Binali Yıldırım “son anda” milletvekilliği başvurusu yaptığına göre onu yardımcı olarak düşünmüyor, o da belli oldu. AK Parti'de aday listeleri konusunda Erdoğan’ın nispeten en ciddi sıkıntısı, genel olarak kâğıt üstünde kalan “üst üste üç dönem milletvekili” olma sınırı. Bu sınıra takılan 56 milletvekili var; Yıldırım ve Hayati Yazıcı dahil.