Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yediemin Depoları Yönetmeliği Ücret Tarifesi" Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Buna göre, 2023 yılında icra daireleri tarafından haczedilerek Adalet Bakanlığı'na ait olan garajlarda muhafaza edilen araçlar ve mallar için yeni tarife hükümleri uygulanacak.

YENİ ÜCRET TARİFELERİ 

Günlük yediemin otopark ücretleri yapılan yeni zamlarla birlikte; otomobillerde 23 liradan 40 liraya, motosikletlerde 10 liradan 20 liraya, kamyonet-minibüs-arazi taşıtlarda 25 liradan 44 liraya, kamyon, otobüs, çekici (TIR) ve iş makinelerinde 40 liradan 60 liraya yükseldi. Altı aydan sonraki muhafaza süresi için bu ücretlerin yarı oranında uygulanacağı da tarifede yer aldı.

Çilingir ücreti hesap edilirken açılacak kapı, araç ya da kasanın basit, güvenlikli ya da yüksek güvenlikli olup olmaması dikkate alarak ücretlendiriliyor. Buna göre; ev ve iş yeri kapısı ile sair eşya kilidi 1. Bölge (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Kocaeli ve Gaziantep’in merkez ilçeleri) kilometresine göre değişmekle birlikte 200-400 TL olarak belirlendi. Otomobil kapısı açma 320-bin 200 TL, çelik kasa açma 360-bin 200 ücret TL arasında ücretlendirildi. Hammaliyenin ücreti de günlük 480 TL oldu.

Otomobil, taksi, motosiklet, pikap kamyonet, minibüs, midibüs ve panelvanın çekiciyle 0-1 km taşınması için belirlenen ücret 350 TL oldu. Bu rakam da km başına 32 TL artacak.