Karşı Sanat Çalışmaları, görülmüştür.org ve Redfotoğraf işbirliği ile, Ezgi Akçay’ın küratörlüğünde hazırlanan “İçeride-Dışarıda” sergisinde, mahpuslar ve fotoğrafçılar ortak bir çalışmaya imza atıyor. 1 Eylül günü açılan sergi, 10 Eylül’e kadar İstiklal Caddesi Aznavur Pasajı’ndaki Karşı Sanat’ta görülebilecek.

Cezaevlerinde bulunan şair, çizer ve yazarların, kadın haklarından mültecilere, LBGTİ+ taleplerinden doğa kıyımına pek çok farklı konudaki çalışmalarına yer veren sergi, Redfotoğraf grubu üyesi fotoğrafçıların güncel fotoğraflarını da içeriyor. Cezaevinden gönderilen mektuplar ve fotoğrafların yanı sıra çok sayıda çizim ve karikatürün göze çarptığı “İçeride Dışarıda” sergisinde, İlhan Sami Çomak, Zeliha Bulut, Gülazer Akın, Sami Özbil gibi isimlerin şiirleri de yer alıyor.

Mahpusların çalışmalarında gündeme dair konularda umut ve mücadele dolu çizimler öne çıkarken, fotoğrafçılar da eserleriyle hak ihlalleri ve eylemler başta olmak üzere güncel konulara değiniyor. Serginin tanıtında şu bilgilere yer veriliyor: "Türkiye hapishanelerinde binlerce politik mahpus, özgürlük ve eşitlik taleplerini tecrit şiddetine ve sansüre rağmen sözcükleri, boyaları ve notalarıyla sürdürmekte. “İçeride/Dışarıda” sergimizdeki eserler zindanda olan binlerce insanın kesintisiz üretiminin küçük bir bölümüdür."

gorulmustur 4gorulmustur 1