Bu yıl 47.'si düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne denk gelen ödül töreninde İbrahim Tatlıses'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmesi ise büyük tepkilere neden oldu.

FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET

Ödül alan neredeyse tüm kadın ünlüler konuşmasında 'kadın hakları, kadın cinayetleri, kadına şiddet, taciz' gibi konulardan bahsederken yine aynı gecede daha önce pek çok kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan İbrahim Tatlıses e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmesi sosyal medyada büyük bir tepkiye yol açtı. Derya Tuna, Asena, Perihan Savaş ve Yıldız Tilbe gibi pek çok kadına sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, katıldığı programlarda ise konuklara ve yarışmacılara psikolojik şiddet uygulayan; kadınların yaşam tarzlarını eleştiren ve hedef gösteren Tatlıses’in yaptığı açıklamalar arasında; “Kadın dövülür de sevilir de... Döveceksin dediysek de ağzını burnunu kırmayacaksın. Kadın susmasını bilecek, ağırbaşlılığını koruyacak (...) Ama sürekli dırdır ederse olmaz. Adamda dayanma sınırı var” gibi sözler de bulunuyor.

"İBRAHİM TATLISES'E ONUR ÖDÜLÜ VEREN ZİHNİYET VE BUNA ALKIŞ TUTAN DA ŞİDDET FAİLİDİR"

'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün şiddet faili bir erkek olan İbrahim Tatlıses'e verilmesine tepki gösteren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), "Kadına karşı erkek şiddetinin simge ismi İbrahim Tatlıses’e onur ödülü veren zihniyet de, buna alkış tutan da şiddetin failidir. Her gün kadın katliamının yaşandığı bu ülkede kadına karşı şiddeti meşrulaştırdığınız için Pantene sizi KINIYOR ve ödülü geri çekene dek ürünlerinizi protesto edeceğimizi kamuoyuna beyan ediyoruz" dedi. 

"PANTENE ÜRÜNLERİ ALMIYORUZ" ÇAĞRISI

Öte yandan sosyal medyada #PanteneÖdülüGeriÇek, #PanteneÜrünleriAlmıyoruz etiketiyle pek çok kampanya başlatıldı. 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün şiddet faili bir erkek olan İbrahim Tatlıses'e verilmesine kadınlar ve kadın örgütlerinin tepkileri ise şöyle: