1968 Kuşağı’nın önderlerinden, İbrahim Kaypakkaya'nın katledilişinin 49’uncu yılında Kadıköy’de Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG) ve Gençlik Örgütlerinin çağrısıyla yapılan anmaya polis saldırdı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG)  "İbrahim Kaypakkaya ve Dörtleri Birleşik Mücadelemizde Yaşatacağız! Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür!" sloganıyla İstanbul'da Kadıköy Süreyya Operası önüne çağrı yaptı. Kadıköy Kaymakamlığı kararıyla anma etkinliği yasaklandı.

Birleşik Mücadele Güçleri ve ve Gençlik Örgütleri Kadıköy Bahariye Caddesi'nde anma gerçekleştireceğini duyurdu.

Birleşik Mücadele Güçleri ve Gençlik Örgütleri sloganlarla yürürken.
anmaya polis saldırdı. Eylemcileri darp ederek gözaltına aldı.

Kaypakkaya anması 1

Polis, kalkanlarla, barikatla basının görüntü almasını engelledi.

Kaypakkaya anması 2

Kaypakkaya anması 4

KADIKÖY KAYMAKAMLIĞI YASAKLADI

Kadıköy Kaymakamlığı yasak gerekçesi şöyle:

"Sosyal medya hesapları üzerinden; 18.05.2022 Çarşamba (Yarın) günü saat 19:00'da İlçemiz Süreyya Operası Önünde “ İbrahim Kaypakkaya ve Dörtleri Birleşik Mücadelemizde Yaşatacağız. Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür.” konulu toplanma çağrıları yapıldığı öğrenilmiştir.
Sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlardan, yapılacak etkinlik esnasında suç işleneceğine ilişkin kuvvetli kanaat oluşmuştur.
Huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen toplanma ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık alanlarda YASAKLANMIŞTIR."