İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Haliç Tersanesi’nde ürettiği deniz taksiler bugün düzenlenen törenle suyla buluştu. İBB'den yapılan açıklamada, "İBB Deniz Taksi suya iniyor. Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli deniz taksilerimizi İstanbullularla buluşturmaktan gurur duyuyoruz" denildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Temiz, hızlı, güvenilir ve kolay... İşte rengine sizin karar verdiğiniz, tamamen kendi tasarımımız ve üretimimiz olan Deniz Taksilerimiz. Haliç Tersanemizde ürettiğimiz 50 taksi 100'e yakın iskelede, İstanbul'a hizmet edecek" diyerek deniz taksi görüntülerini paylaştı.

ULAŞIMA SÜRAT KAZANDIRACAK

Fatih Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ekrem İmamoğlu, deniz taksiler hakkında bilgi verdi, şimdiden kullanmak isteyenlerin başvuru yaptığını anlattı. Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş da, görsellik ve konfor denemeleri yaptıklarını belirterek, "Toplamda inşa edeceğimiz 50 deniz taksiden 5’i elektrikli olacak. Deniz taksiler toplu ulaşımın olmadığı yerlere gidecek, sürat kazandıracak" dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da, deniz taksilerin üretildiği Haliç Tersanesi ile ilgili paylaşımda bulunarak, tersanenin 2019'da 1 Milyon lira olan cirosunun 2021'de 125 Milyon liraya yükseldiğini açıkladı. Ongun,"Yeniden canlandırdığımız tersanede Deniz Taksileri ürettik, bugün denize indirdik" dedi.