İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Katılımcı Bütçe" modelinde oylama aşamasına geçildi. İstanbullular yatırımlar arasında tercih yaparak öncelikleri belirliyor ve belediye kaynaklarının kaynakların ne şekilde kullanılacağına karar veriyor. İstanbullular tarafından önerilen projeler arasında yapılan ön ve teknik değerlendirmeler neticesinde belirlenen projeler halkın oyuna sunuldu. 29 Ağustos 2021 tarihine kadar çevre, kültür, sağlık, sosyal, ulaşım, afet ve şehircilik temalarında, toplam 191 proje oylanabiliyor.

YURTTAŞLAR İSTEDİKLERİ PROJEYE KAYNAK AYIRIYOR

https://butcesenin.istanbul/proje/temalar adresi üzerinden incelenebilecek her proje için maliyetlerine paralel olarak ayrı bir bütçe puanı belirlendi. İstanbullular 1.000 bütçe puanlarına “Oylamayı Katıl” alanına girerek kullanabiliyor ve birden fazla projeye oy verebiliyor. Puanlama sonucunda seçilen projeler kamuoyu ile paylaşılacak ve İBB Meclisi’nin onayına sunulacak. "Bütçe Senin, Karar Senin. İstanbul için Birlikte Karar Verelim" sloganıyla başlatılan projeyle halkın şehir hakkında daha çok söz sahibi olması hedefleniyor.

İstanbul Kent Konseyi ve İBB Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen uygulama kapsamında, İBB’nin 2022 yılı bütçesi İstanbullularla birlikte hazırlanmış olacak. Afet ve Şehircilik, Çevre, Kültür, Sağlık, Sosyal ve Ulaşım başlıklarında hazırlanan farklı projeler arasından yurttaşlar diledikleri gibi seçimler yapabiliyor.