İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Haliç'te ortaya çıkan koyu kahverengi görüntünün alg patlaması nedeniyle ortaya çıktığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç'teki renk değişiminin alg patlaması olduğunu ve suda kirlilik olmadığını duyurdu.

AKP'Lİ HESAPLAR HEDEFE KOYMUŞTU

İstanbul’da Haliç’in Eyüpsultan Silahtarağa mevkisinde deniz suyu renginin kahverengiye dönüştü. Bu dönüşümün ardından AKP'li belediye başkanları, siyasiler ve Aktroller, İBB aleyhinde propaganda başlatarak AKP döneminde Haliç'in daha temiz olduğuna işaret etti. Hesapların verdiği temel başlık, "AKP'den alınan belediye bir yılda Haliç'i kirletti" olmuştu.

İBB: ALGI DEĞİL ALG

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), değişimin alg patlaması olduğunu ve kirlilikten kaynaklanmadığını açıkladı. İBB açıklamasında, “Bazı dönemlerde akıntılar deniz dibindeki besin ve mineralleri su yüzeyine doğru çıkarır. Havaların ısınması ile Güneş ışığı ve besin bolluğu fitoplanktonların çok hızlı artarak ‘alg patlaması’ dediğimiz olayı meydana getirir. Ancak mineraller hızla tüketildiği için fitoplanktonlarda yavaş yavaş ölecekler ve tahminen 2-3 hafta içinde Haliç yine eski haline dönecektir” denildi.