İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi arasında, yeni dönemin ilk ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında, 10 Aralık Birleşmiş Milletler Dünya İnsan Hakları Günü'nde yeni dönemin ilk “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Lekfoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ekipleriyle birlikte çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. İmamoğlu’na imza töreninde KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka eşlik etti. KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar da Saraçhane’deki imza töreninde hazır bulundu.

İMAMOĞLU: "BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR"

İmza töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Hem anavatan Türkiye’miz hem ‘yavru vatan’ diye tanımladığımız iki kardeş toplumun, iki güzide kentinin protokolünü imzalamak benim için büyük bir gurur. Benim açımdan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her karışının önemi ve değeri var. Orada geçirdiğim yıllar açısından, oradaki dostluklarım, oranın güzel insanları ve o güzel coğrafyası her zaman hafızamda tazeliğini koruyor. Özellikle Türkiye’nin en önemli lokomotif kenti İstanbul ile KKTC’mizin başkenti Lefkoşa’nın çok özel bir iş birliğine imza atacağını şimdiden hissedebiliyorum." https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1336975994004140041