İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mektubuna Erdoğan'ın "CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok" açıklamasının ardından İBB çalışanlarına özel teftiş başlatılıyor.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı olan 45 bin kişiyi işe doldurdular" iddiasında bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı bir mektup ile yanıt vermişti. Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada,  "CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

İBB: "BU SORUN İBB'NİN DEĞİL, GÜVENLİKTEN SORUMLU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NINDIR"

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı, "İhbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır" açıklaması yaptı. Duruma tepki gösterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır" açıklamasını yaptı.

"86 BİN İBB ÇALIŞANIMIZI ZAN ALTINDA BIRAKMIŞTIR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter'da yaptığı açıklama şöyle: 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

“Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur. 

İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır."