İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 66’ncı spor tesisi olan Sultanbeyli 100. Yıl Spor Kompleksi’nin açılışını yaptı. Programda konuşan İmamoğlu, hep beraber iyi bir spor eğitimi almayı başarmak istediklerini belirtti. 2036’da olimpiyatları İstanbul’a getirmek istediğini dile getiren İmamoğlu, “İstanbul’u sporla dönüştürmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle 2036’da dünyanın en önemli birinci organizasyonu olan olimpiyatları ve paralimpik oyunları İstanbul’a getirmek istiyoruz” dedi.

‘Cumhuriyete layık olman en önemli prensibim’
Başarılı insanları halk tarafından ödüllendirildiğine dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Siyasetin sandıkta bittiğini, sonrasında esas olanın halka hizmet olduğunu ve bu yolculukta da halka hesap vermek zorunda olduğunu bilen bir kültürden geliyoruz. Dolayısıyla milletimiz başarılı insanları sever. İnşallah başarılı oluruz. Başarılı olan insanları mutlaka ödüllendirir, gururlandırır. Bunun adı ister Sultanbeyli Belediye Başkanı olsun ister Kartal Belediye Başkanı olsun ister İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olsun. İşte yöneticileri, bu nizama ve bu düzene sokan da cumhuriyet rejimidir. Cumhuriyette yöneticiler, hadlerini bilirler ve vatandaşlarına saygıda kusur etmezler. Ona layık olmak, benim hayatımın en önemli prensiplerinden biridir.”

İmamoğlu, İstanbulluların parasını en olumlu şekilde kentin her yöresine yayıldığını ifade etti:

“Ülkemizin parası, hepimizin parası. O parayı en verimli, en doğru şekilde kullanmanın yolu ortak akıldan, deneyimli insanların fikirlerinden ve teknik insanların öngörülerinden ve vatandaşlarımızın taleplerini dikkate almaktan geçer. Bu bağlamda İstanbul’da, 39 ilçemizde de özenli bir çalışmayla halkımızın bereketli parasını en bereketli şekliyle İstanbul’un her yöresine yaymakta ve bu hizmeti sunmakta kararlıyız. Çünkü biz milletimize hesap vermeyi bilen, milletimizin parasını harcarken de kılı kırk yarıp ona gözünün nuru gibi bakan bir yönetim anlayışına sahibiz. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz.”