Erciş Haber’de yer alan habere göre, Van’ın Erciş ilçesinde AKP ilçe Başkan yardımcısı olan Coşkun Durmaz isimli yönetici sosyal medya üzerinden Verenel Derneği ve Safa Vakfı adına kişisel banka hesap numarasını paylaşarak yardım talebinde bulundu. Yapmış olduğu paylaşımların izine tabi olup olmadığını soran ve yöneticisi olduğu sayfa üzerinden siyasi parti propagandası yapmaması konusunda kendisini uyaran sayfa editörü aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Erkan Kalkan isimli saatçi esnafını ise “Sen kimsin ki beni uyarıyorsun” diyerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şikayet sonrası AKP’li Durmaz sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden kendisini uyaran saatçi esnafını hedef alarak “PKK’lılar rahatsız olmuş, istiyorlar ki bu halk eziyet çeksin onlarda bunu fırsat bilip halkın duygularını sömürüp kendilerini siyasi rant ve milletin çoluk çocuğunu ölüme göndererek servetlerine servet katarak rant peşindeler. Düne kadar kıçı kırıp bir saatçi bugün bize ayar vermeye çalışıyor. Yapılan hizmetleri hazmedemiyor” diye iftira ve hakaretlerde bulundu.

E1

ŞİKÂYET ÜZERİNE ESNAFIN İFADESİ ALINDI

Kendisine hakaret edildiği iddiası ile hakkında şikayetçi olduğu Erkan Kalkan isimli esnaf Erciş ilçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. İfade sonrası açıklamalarda bulunan Kalkan, “Sosyal medya üzerinden ilçemizin adına açmış olduğumuz ‘Bizim Erciş’ isimli yaklaşık 12 bin kişinin takip ettiği bir sayfamız var. Hakkımda şikâyetçi olan şahıs sürekli sayfa üzerinden paylaşımlar yaparak her paylaşımın altına AKP Erciş İlçe Başkan Yardımcısı Coşkun Durmaz yazıyor siyasi parti propagandası yapıyordu. Daha öncesinde ise birkaç defa şahsi banka hesap numarasını paylaşarak 50 TL yardım talebinde bulunmuştu. Sayfa kurallarına aykırı paylaşımlarda bulunduğu için kendisini şu sözlerle uyardım “Siyasi bir ortam oluşturuyorsun. Burada AKP, CHP ve HDP’yi destekleyen insanlar var hiç birisi paylaşım yaparken parti ismi kullanmıyor. Buradan propaganda yapacağına madem başkan yardımcısısın üst mevkilere ilet iş adamısın İBAN veriyorsun elinden geliyorsa git yardımını yap neden milletten yardım istiyorsun” dedim.

E2

 “SEN KİMSİN Kİ BENİ UYARIYORSUN”

Bunun üzerine şahıs bana “Erkan Kalkan ilk önce edebine dikkat et. Sen kimsin ki beni uyarıyorsun! Parti ismi kullanmam seni neden rahatsız ediyor? Yapılan hizmetler seni rahatsız mı etti? İş adamıyım ve STK yöneticisiyim sosyal bir görev yapıyorum zorla kimseden yardım istemiyorum. İnsanlara faydalı olmak ve duyarlılık oluşturmak için yapıyorum. Paylaşımlarımı senden izin alarak mı yapacağım” dedi.

E3

“BAĞIŞ TOPLAMA İZNİNİN OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM”

 Kalkan, Şahıs belirli aralıklarla paylaşımlarda bulunarak Verenel Derneği ve Safa Vakfı adına kişisel banka hesap numarasını paylaşarak yardım topluyordu. Bu durumun yasal olup olmadığının kendi hesabı üzerinden yardım talep etmek için ilgili kurumlardan izin alıp almadığını da bilmiyorum. Sayfa yöneticisi olarak ileride bununla ilgili doğabilecek olan yasal sorumluluktan karşı karşıya kalmamak için uyarıda bulundum sadece şahsa yönelik her hangi bir hakarette bulunmadım.

E4

DURMAZ “ONUN YANINA KAR KALMAYACAK, HER ŞEYİYLE UĞRAŞACAĞIZ”

 Yaşanan olaylı ilgili Ajans 65’e konuşan Coşkun Durmaz, “Birisi bir şey yaptığı zaman onun yanına kar kalmayacağını belirtmek isteriz. Öyle iftira at senin yanında kar kalsın böyle bir şey yok. Biz gereken neyse onu yapacağız her şeyiyle uğraşacağız. Ben Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısıyım ve bir vakfın resmi görevlisiyim. Her türlü yardım toplamam için belgem var. Arkadaşın siyasi bir emeli var. Her sene seçim döneminde bu propagandayı yaptığını çok iyi biliyorum. Hangi mihraklar tarafından yönlendirildiğini de biliyorum” diye suçlamalarda bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

 Hakkımda suç duyurusunda bulunduktan sonra şahsıma yönelik isim vermeden mesleğim üzerinden hakarette bulunarak beni sosyal medya hesabı üzerinden PKK’li olarak gösteren ve bir takım iddialarda bulunan Coşkun Durmaz isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağım.