TGS'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hürriyet'ten atılan üyelerimizle ilgili sendikal tazminat ve işe iade kararı istinafta bugün KESİNLEŞTİ. Mahkeme Demirören Medya'ya 'sendikalı gazeteciyi işten atamazsın' dedi. Sıra diğer davalarımızda. #SendikaHürriyettir #GazetecilerinGücü" ifadelerine yer verildi.

"İŞLETİMSEL KARAR" GERİ TEPTİ

Demirören Medya Grubu, Hürriyet'te çalışan 45 gazeteciyi işine 2019 yılında "yönetim kurulunun işletimsel kararı" gerekçesiyle işten çıkarmıştı. Demirören ayrıca gazetecilerin tazminatlarını da ödememişti. Gazeteciler, Doğan Medya'nın satışı sonrasında sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını belirtmişti.

TAZMİNATLARINI ALACAKLAR

45 gazeteci bunun üzerine gazeteciler işe iade davası, TGS de yetki davası açmıştı. Alacak ve yetki davaları ayrıca görülürken, 23 Aralık 2021 günü mahkeme, Demirören'in gazetecileri “sendikal sebeplerle” işten çıkardığına karar vermişti. Mahkeme, gazetecilerin işe iade edilmesine, işvereninin çalışanların 1 yıllık brüt ücretleri kadar sendikal tazminat ve 4 maaş boşta geçen süre tazminatı ödemesine hükmetmişti.