Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili “Bu hafta içinde de yeniden toplanmak suretiyle nihai karar verilmesi ve oradaki tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde genel prensipte anlaşma yapıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulması, bunların intikali sırasında ticari gemilerin korunması, emniyetinin sağlanması söz konusu” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı, toplantıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre Akar, şunları kaydetti:

“İSTANBUL’DA BİR HAREKAT MERKEZİNİN KURULMASI SÖZ KONUSU”

Ukrayna limanlarındaki 25 milyon ton civarındaki tahıl ve gıda maddelerinin nakli için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 13 Temmuz’da İstanbul’da dörtlü bir toplantı yapıldı. İlk defa Ukraynalılar ve Ruslar aynı masa etrafında oturdular BM mensuplarıyla beraber. Görüşmeler yapıldı. Bu hafta içinde de yeniden toplanmak suretiyle nihai kararın verilmesi ve oradaki tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde genel prensipte anlaşma yapıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulması söz konusu. Bunların intikali sırasında ticari gemilerin korunması, emniyetinin sağlanması söz konusu.”

“TÜRKİYE OLARAK TERÖRLE MÜCADELE POLİTİKAMIZ ÇOK AÇIK”

“Terörle mücadele, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde ve FETÖ ile mücadelemiz devam ediyor. Terörle mücadele ederken her şeyi kapsıyor. Türkiye olarak bizim politikamız çok açık, çok net. Terörle mücadele konusunda çok açığız.

DEAŞ ile de FETÖ ile de PKK ile de hepsiyle mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor ve devam edecek. PKK/YPG, DEAŞ ve diğerleri ile arazideki mücadelemiz sürerken FETÖ ile mücadelemiz ilk günkü ne ise aynı ciddiyet, samimiyet, dikkat ve hassasiyetle devam edecek, devam ediyor. Bunun dışında bir şey düşünülemez. Bunları temizleyeceğiz ve bunları temizledikçe gücümüzün, kuvvetimizin arttığını görüyoruz.

Yapılan yazılı açıklamada, “Son bir yıl içinde FETÖ ile bağlantısından dolayı bin 980 kişinin ilişiği kesildi” denildi.