Hukukçu Tahir Keskinkılıç, “Cumhuriyetimizin, Anayasamızın olmazsa olmaz kaideleri ve kodları vardır. Bu kodların karşı muhalefetini çok açıkça deklare eden bir HÜDA PAR siyasi anlayışının ve geçmişinde değil hala organik de Hizbullah ile bağının olduğu çok aşikarken bir devletin Cumhurbaşkanı’nın bunu yok sayarak 100-150 bin oy için bu ittifaka girmeye çalışması aslında artık tükenmişliğin de bir göstergesidir diye düşünüyorum. Kaybedecekleri bir şey yok dolayısıyla tüm tuşlara eşit olarak basmaya çalışıyorlar” dedi.

Hukukçu Tahir Keskinkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş ziyareti öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için havaalanı civarına kurduğu çadırların kaldırılarak yerine AFAD çadırlarının konulmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “HÜDAPAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var; tamamıyla yerli ve milli bir yapı” açıklamalarını değerlendirdi. Keskinkılıç, şunları söyledi:

“Tabii çok üzücü bir olay şu an bahsettiğiniz konu. Maalesef tek adam rejiminin ortaya koymuş olduğu bu liyakatsiz organizasyonun insan hayatını önceleyen değil kendi hayatlarını ve kendi geleceklerini önceleyen, dolayısıyla her şeye oy gözüyle ve reklam gözüyle bakan bir anlayışın sonucudur. İnsanlık adına yanlış bir tabloyla karşı karşıyayız. Zaten Cumhurbaşkanı da helallik dilemişti. Kendi tavrı ve tarzını çok iyi bildiği için müdahale konusunda insanlar Cumhurbaşkanı’na ulaşamadıkları için politize olan kurum ve kuruluşlar Cumhurbaşkanlığına ulaşamadıkları için zamanında müdahale edilememişti. Belki binlerce canımız kurtulacakken belki sırf bu yüzden kurtulamadı. Maalesef ki çok acı bir tablo yani deprem merkezli, siyaset merkezli yapılan bu tabloların insan hayatını önemseyen bu iktidarın izahı bile açıkçası yok.

“HÜDAPAR İLE KOL KOLA GEZEREK 100-150 BİN OY İÇİN UĞRAŞIRKEN BUNU NASIL İZAH EDECEKSİNİZ TOPLUMA ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Açıkçası seçim sathı mailine girdiğimiz bu dönemlerde partiler arasındaki bu oy geçişkenliğini ya da tabana ilişkin olarak bu mesajların olması çok normal diye karşılıyorum. Ancak Cumhuriyet’in açıkçası olmazsa olmaz birtakım genetik kodlarını oynayacağı konusundaki HÜDAPAR’ın çok net beyanlarına rağmen biliyorsunuz yani Cumhuriyetimizin, Anayasamızın olmazsa olmaz birtakım kaideleri ve kodları vardır. Bu kodların karşı muhalefetini çok açıkça deklare eden bir HÜDAPAR siyasi anlayışının ve geçmişinde değil hala organik de Hizbullah ile bağının olduğu çok aşikarken bir devletin Cumhurbaşkanı’nın bunu yok sayarak 100-150 bin oy için bu ittifaka girmeye çalışması aslında artık tükenmişliğin de bir göstergesidir diye düşünüyorum. Kaybedecekleri bir şey yok dolayısıyla tüm tuşlara eşit olarak basmaya çalışıyorlar. Maalesef ülke açısından çok konuşulması ya da izahı çok mümkün olmayan tablolarla karşı karşıyayız, depremden tutun da bu ittifaklara kadar. Her ne kadar işte Millet İttifakı’nda diğer tarafta HDP’ye yüklenirken kaldı ki Millet İttifakı’nın masasında olmamasına rağmen siz HÜDAPAR ile kol kola gezerek ya da ondan gelecek 100-150 bin oy için uğraşırken bunu nasıl izah edeceksiniz topluma anlamış değilim. MHP parti tabanı açısından muhtemeldir ki bir görüş var bu konuda ancak partinin siyasal kimliği açısından nasıl düşünülüyor açıkçası bir yorum yapamıyorum. Çünkü sayın Devlet Bahçeli son zamanlarda genelde bu gibi vakalara karşı AK Parti iktidarını ya da Tayyip Erdoğan’ın icraatlarını meşrulaştırma adına sessiz kalmayı ya da tam aksi yönde açıklama yapmayı kendisine uygun görüyor. Nitekim HDP ile olan Anayasa sürecinde bir görüşme vardı. Anayasa değişikliği konusundaki HDP görüşmesinde dahi ‘Meclis’teki bir siyasi partidir dolayısıyla görüşmesi normaldir’ demişti. Açıkçası burada da benzer bir açıklama bekliyorum kendisinden.”