Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in anısına her yıl doğum gününde düzenlenen Hrant Dink Ödülleri, dün akşam çevrimiçi düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Hrant Dink Hafıza Mekanı’ndan sunulan ödül töreninde Defne Kayalar Türkçe, Esra Dermancıoğlu ise İngilizce sunuculuğu üstlenirken, Mahir Günşiray da sesiyle destek verdi.

DİĞER ÖDÜL DE FİLİPİNLİ GAZETECİ RESSA'YA

Ödülün bu yılki sahibi Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadelenin öncülerinden Mor Çatı Vakfı’nın kurucularından avukat Canan Arın oldu. Uluslararası Hrant Dink Ödülü'ne de Filipinler'de zor koşullar ve yüksek kişisel risk altında çalışan basın özgürlüğü savunucusu ve araştırmacı gazeteci Maria Rasse layık görüldü.

"İNSANI YÜREKLENDİREN TEK OLAY KADIN DİRENİŞİ"

Ödül sahiplerinden avukat Canan Arın, Türkiye’de insanca yaşamak istemenin “büyük bir lüks” olduğunu aktardı. Arın, “Bu kadar canavarlığın içinde, bu kadar korkunç bir tabloda insanın içini açan, insanı yüreklendiren tek olay kadın direnişi ve dayanışması!” ifadelerini kullandı.

"YOLUMUZDAN ŞAŞMAMAMIZ GEREKİYOR"

Ödülün diğer sahibi Filipinli gazeteci Maria Ressa da, "Mücadele etmeye devam eden gazeteci ve aktivistlere" seslenerek "Yolumuzdan şaşmamamız gerekiyor. İnsanlar bazen naif veya aptal olduğunuzu söyleyebilir. Bizim için de öyle diyorlar ama değiliz" diye konuştu.