"Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Hak Temelli Yeni Medya Eğitimi"nin Doğu Karadeniz ayağı Artvin'in Hopa ilçesinde gerçekleştirildi. Artvin Faal Gazeteciler Derneği işbirliği ve Hopa Sanayi ve Ticaret Odası’nın desteğiyle düzenlenen eğitimin, ikincisi Karadeniz Ereğlisi, üçüncüsü de Samsun’da hayata geçirilecek. Eğitim programı sonucunda Karadeniz Yerel Medya Koordinasyonu da kurulacak. 

egitim3

Eğitim programının açılışında bir konuşma yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, yerel medyanın güçlenmesinin toplum için öneminin altını çizerken, Artvin Faal Gazeteciler Derneği adına konuşan İsmet Başer de bu işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi. Eğitim açılış sunumunu yapan dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ise, dokuz8AKADEMİ’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Biçici, dokuz8AKADEMİ olarak yerel medya kuruluşlarının pandemi sürecinde iyice yakıcı hale gelen dijital dönüşüm ihtiyacına yanıt vermek amacıyla eğitim programları hayata geçirdiklerini anlattı. Karadeniz’de Hopa eğitiminin yanı sıra iki eğitim daha hayata geçireceklerini hatırlatan Gökhan Bizici, bu eğitimlerin ardından Karadeniz Yerel Medya Koordinasyonu kurulacağını açıkladı. Biçici, Karadeniz koordinasyonunun Türkiye çapında kurulan koordinasyonun bir parçası olacağını söyledi.

HABER YAPILMASI TEŞVİK EDİLECEK

Eğitim programında “medyanın dijital dönüşümü ve yerel medya”, “haber kavramı ve dijital çağda haberin dönüşümü”, “video odaklı mobil habercilik”, “haber için sosyal medya ve sosyal medya araçları”, “dijital çağda yalan haber ve veri doğrulama”, “gazeteciler ve yurttaş habercileri için psikolojik ruh sağlığı ve öz bakım” başlıkları işlendi. Eğitim programına katılan gazeteciler edindikleri bilgileri haber üretim süreçlerine kullanacak ve programda kapsamında katılımcıların telif karşılığı haber yapması teşvik edilecek. Ayrıca eğitime katılan yerel medya temsilcileri dokuz8HABER Karadeniz Bölge Haber Ağı'na da katıldı.

dokuz8HABER ve Akademi temsilcilerine Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek tarafından ilçede tescil alan Laz böreği ve hamsili ekmek de ikram edilirken, Cuma akşamı verilen yemekte de dokuz8AKADEMİ adına Gökhan Biçici’ye bir plaket takdim edildi.

egitim5-1

egitim2egitim6