Artvin’in Hopa ilçesinde Hopa Belediyesi yeşil alanın ihaleye çıkarması üzerine Hopa Halkevleri ve Hopa Sol Parti üyeleri Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçiyi protesto etmişlerdi.5 Aralıkta yaşananlar sonrasında, Halkevleri ve Sol Parti üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı. Hopa Cumhuriyet savcılığının daveti üzerine Hopa Emniyet Müdürlüğüne ifade veren Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu” Biz kamu malına zarar vermedik. Hopa halkının malına sahip çıktık, aslında biz kamunun malına sahip çıktık. Bu tarz soruşturmalar bizi asla yıldıramaz. Biz bu Belediyeyi alırken Hopa halkına verdiğimiz sözün arkasında durmaya devam edeceğiz. “dedi.

“HOPA BELEDİYESİNİ ALIRKEN, HOPALILARA VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu” Hopa Belediyesinde yaşanan gelişmelerden kaynaklı jet hızıyla Hopa Savcılığı soruşturma başlatmış. Bende dün bu soruşturma üzerine Hopa Savcılığının daveti üzerine ifade vermek için Hopa ilçe Emniyet Müdürlüğüne gittim.

Biz Hopa Belediyesinin Kamuya açık bir alanda ısmarlama ihale yapmasına dair defalarca Hopa belediye Başkanıyla görüşmeler gerçekleştirmiştik. Ancak Hopa Belediye Başkanı ihaleyi yapmakta geri durmadı. Bizde o gün ihaleyi takip etmek için Hopa Belediyesine gittik. Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’nin kibri ve egosu yüzünden kendisiyle tartışmaya girmek zorunda kaldık. Bizi çetecilerle karşı karşıya bırakmıştı Hopa Belediye Başkanı.

O gün orda yaşananlardan kaynaklı jet hızıyla ifadeye çağrıldık. Biz Hopa halkına bir söz vermiştik , Hopa’yı rantçılara teslim etmeyeceğiz. Hopa belediye Başkanı Taner Ekmekçi Hopa Sol ittifakıyla aday olurken bir söz vermişti. Rantçılık asla yapamayacaktı, Demokratik bir şekilde Belediyeyi yönetecekti. İttifakla ve hep birlikte bu belediyeyi yönetecek tiki böyle sözü vardı. Sözünü yerine getirmemişti maalesef. Bu nedenle biz Hopa Belediye Başkanıyla karşı karşıya gelmiş zorunda kalmıştık.

Jet hızıyla soruşturma açan Cumhuriyet Savcılığı, ihaleye girenler o gün orada halka tehditler savurmalarına rağmen haklarında herhangi bir işlem başlatılmadı. Usulsüzce yapılan bir ihale hakkında herhangi bir işlem başlatılmadı. Ancak kamu malına zarar vermek, kamu hizmetini engellemekten hakkımızda soruşturma açtı. Biz kamu malına zarar vermedik. Hopa halkının malına sahip çıktık aslında, biz kamunun malına sahip çıktık. Bu tarz soruşturmalar bizi asla yıldıramaz. Biz bu Belediyeyi alırken Hopa halkına verdiğimiz sözün arkasında durmaya devam edeceğiz.”

HOPA BELEDİYE BAŞKANI TANER EKMEKÇİ'NİN SEÇİM ÖNCESİNDE RANTA KARŞI OLDUĞUNA DAİR İMZALADIĞI BELGE

WhatsApp Image 2022-12-09 at 18.30.24