Hollanda hükümeti, ölümcül hastalığa sahip 1-12 yaş arasındaki çocuklar için, yaşamlarını sona erdirme izni vereceğini bildirdi.

Hollanda sağlık sisteminde çocuk hastalar için dikkat çeken bir karar alındı. Hollanda hükümeti, ölümcül hastalığa sahip çocuklar için yaşamlarını sona erdirme izni verecek. Buna göre karar 1 ile 12 yaş arasındaki çocukları kapsayacak.

ÇARESİZ HASTALIĞA SAHİP ÇOCUKLAR İÇİN

BBC Türkçe’nin haberine göre Hollanda'da şu anda, bir yaşına kadar olan bebeklerde ve 12 yaşından büyük çocuklar için "yaşamın aktif olarak sonlandırılması" uygulaması mevcut. Ancak 1-12 yaş arasındaki hasta çocuklar için bu yönde bir karar yoktu. Hollanda Halk Sağlığı Bakanı Hugo de Jonge çaresiz hastalığa sahip çocuklar için "yaşamın aktif olarak sonlandırılmasının mümkün kılınacağını" bildirdi.

KARAR SAVCILIK VE ÖZEL BİR DEĞERLENDİRME KOMİTESİNİN ÇALIŞMASI SONUNDA VERİLECEK

Sağlık Bakanı de Jonge, meclise gönderdiği yazıda, "mesleki standartlarına dayanarak, 1 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda yaşamı sonlandırmaya devam eden doktorlar için daha fazla yasal koruma sağlamak" istediklerini belirtti. Buna göre yasa değişikliğine gidilmeyeceği ancak doktorlar için cezadan muaf olma zemininin daha da genişletileceği ifade ediliyor. Savcılık ve özel bir değerlendirme komitesiyle ortaklaşa yapılacak çalışma sonunda, doktorlar yaşamı sonlandırma kararı verebilecek.