HBB Başkanı Lütfü Savaş; Bakan Schreinemacher, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands Hester Stoker, İnsani Yardım Birimi Başkanı Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Gabriella Ramdhan ve Hollandalı gazetecileri ağırladı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin kentte yarattığı tahribat ve bölgede devam eden çalışmalar hakkında Hollandalı Bakan ve beraberindeki heyete bilgi veren Savaş, şunları kaydetti: 

“ESKİ GÜZEL GÜNLERE GERİ DÖNECEĞİZ”

“Hollanda’nın buradaki sıkıntılara bakış tarzına gerçekten teşekkür ediyoruz. Yardım etmek amacıyla burada olmanız bizi çok mutlu etti. Bütün acılarımızı hem kendi içimizde hem de Hollanda gibi dostlarımızın yardımıyla hızlı bir şekilde yeneceğiz ve eski güzel günlere geri döneceğiz. Tarihi dokulara dokunmuyoruz, bu alan hem Musevi hem Hıristiyan hem de Müslümanların ibadet yeri. 13 medeniyet 27 kültür bu coğrafyada yaşamış bugüne kadar. Bütün dinlerin Anadolu’ya ilk girdiği yer bu nokta. Bizim insanımız özel dini günler dışında birbirlerinin farklı dinden olduğunu hissetmezler. Geçmişten gelen mirasımızın fiziksel tarihini deprem yok etti. Belki burası yüzyıllardır Türk yurdu ama dünya mirası bir şehir. Hatay’ı hep birlikte ayağa kaldırmamız lazım. Hepsini yeniden inşa etmek zorundayız.”

“YAPILAN ÇALIŞMALAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

Bölgenin yeniden yapılanmasına nasıl destek olabileceklerini görmek için Hatay'ı ziyaret ettiklerini aktaran Liesje Schreinemacher de “Hatay’ın yeniden yapılanmasına nasıl destek olabileceğimizi görmek için Hatay’a geldik. Öyle bir yıkım sonrası yapılan çalışmalar beni çok etkiledi. Umarım Hatay yeniden ayağa kalkacak” dedi.