İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı'nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, 'evlilik' adı altında bir tarikat müridi tarafından senelerce cinsel köleleştirmeye maruz bırakılması konusunda 2013'te açılan ilk soruşturmada takipsizlik kararı veren savcı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. H.K.G.'nin sahte kemik testi ile yaşının büyük gösterildiği soruşturmada doğum belgesi talep etmeyen savcı Hüseyin Erkan Özkurt’un, bir cinayet dosyasının da üzerini örttüğü öne sürüldü.

Buna göre, savcı bu iddiayla geçmişte, hem HSK'ye hem de CİMER'e şikâyet edildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün yayımlanan "Skandalı kapatan savcının sicili" başlıklı yazısında bir okurundan aldığı şu mesajı paylaştı: “İstismara uğrayan kız çocuğunun durumu hakkında takipsizlik kararı veren savcının adı Hüseyin Erkan Özkurt mudur? Kardeşimi cinayet sonucu kaybettik. Otopsi, parmak izi, atış artığı tespitleri cinayet olduğunu belgelediği halde, o savcı dosyayı kapadı. Eğer aynı savcı ise bilmemiz çok önem arz ediyor...”

'BİLEREK EKSİK İNCELEME' SUÇLAMASI

Yazısında cinayet iddiasının ayrıntılarını aktaran Pehlivan, "Savcı hakkındaki şikâyet dilekçesi kısa süre önce Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) iletildi. 11 sayfalık dilekçede “etkili soruşturma yapmamak”, “soruşturmayı akamete uğratmak”, “bilerek eksik inceleme” ve “görevi ihmal” suçlamaları vardı" dedi.

Hem şüpheli ölüm dosyasında bu şekilde itham edilen savcının, hem de altı yaşındaki çocuğun istismar dosyasını 2013’te kapatan savcının Hüseyin Erkan Özkurt olduğunu yazan Pehlivan, Adalet Bakanlığı ile CİMER’e iletilen dilekçede, "savcının delil toplanması işlemlerini olması gerektiği gibi icra etmediğini", "olay yerindeki tüm şahısların el swap örnekleri ve tırnak altı sürüntüsünün alınmadığı" ve "HTS kayıtlarının yeterince incelenmediği" gibi iddialar bulunduğunu aktardı.