İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı olan 45 bin kişiyi işe doldurdular" iddiasında bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı bir mektup ile yanıt vermişti. Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada,  "CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖZEL TEFTİŞ BAŞLATTI

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı, "İhbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır" açıklaması yaptı. 

"BİZİM VERİLMEYECEK HİÇBİR HESABIMIZ YOK"

İçişleri Bakanlığı'nın bu açıklamasının ardından bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi’nde 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı basın toplantısında İBB çalışanları hakkında başlatılan terör teftişiyle ilgili konuştu. "Erdoğan'ın açıklaması sonrası her zamanki gibi İçişleri Bakanı rol kapma yarışına girdi. Devletin soruşturmayı Twitter'dan izin vererek başlatmasına ilk kez şahit oluyorum. Bu uygulama böyle olmaz" diyen İBB Başkanı İmmaoğlu, "Aynı kişiler İstanbul seçimlerinde de sandık koruyan binlerce insanı terörist ilan ettiler. Bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Ülkemize olan sevgimizi sorgulayacak kimse daha doğmadı. Görevinin gereğini yapmayan İçişleri Bakanı'dır. Bu kişileri yargılamayan Adalet Bakanı'dır. Hesap vermesi gereken onlardır" çağrısında bulundu.

"DEVLETİN TWİTTER'DAN SORUŞTURMA BAŞLATMASINA İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUM"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İçişleri Bakanlığı'nda oturan zat 12 Aralık'ta Meclis'te konuştu. İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Bir gün önce ise toplam terörist sayısının 160 olduğunu söyledi. 15 Aralık'ta benim olurumla teftiş kurulunda bir araştırmaya ve gerekiyorsa soruşturmaya izin verdim. (Belgeyi gösterdi) Aynı tarihte İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıp bilgi istedik. Dedik ki bu konuda bize bilgi verin. Bakanlık dün saat 20.00 itibariyle uyanarak tweet attı. Ben devletin Twitter'dan soruşturma başlatmasına ilk defa şahit oluyorum. Bu teftişin başlatma biçimi böyle olmaz."

"İÇİŞLERİ BAKANI ROL KAPMAK İSTEDİ"

"Sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu, İstanbul ile ilgili siyaset dolu bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı'nın bu konuşmasından Sayın Bakan (Süleyman Soylu) rol kapmak istedi. İstanbul'da 86 bin çalışanı olan bir belediyenin başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. (Erdoğan’a gönderdiği mektup) Mektup yazmak ne zamandan beri ayıp oldu bu toplumda. Ben Saygıdeğer Cumhurbaşkanlığı makamının yanlış şeyler söylememesi için kendilerini bilgilendirmek istedim. Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur (Öcalan’ın mektubu)."

"AYNI KİŞİLER İSTANBUL SEÇİMİNDE DE SANDIKLARI KORUYANLARI TERÖRİST İLAN ETTİLER"

"Buradan hepinizin hafızanda tazelemesi gereken bir husus var aynı şahsiyetler İstanbul seçiminde de sandıkları koruyan binlerce insanı da terörist ilan ettiler. Çaldılar dediler sonra dediler ki biz bunu hukuken söylemedik siyasi olarak söyledik dediler. Günün sonunda ne oldu elde var sıfır. Tek bir kişi, bakın seçimin iptal edildiği sürecin öncesinde yine terörist ilan ettikleri binlerce kişiden tek bir kişi ile ilgili ne bir soruşturma ne bir tutuklama ne bir tespit yapıldı. Millet buna artık gülüyor. Bizler iki kere İstanbul’da halkın cevap verdiği yapılan hatadan sonra büyük bir demokrasi dersi vermiş bir süreci yaşamış insanlarız."

"ÜLKEMİZE OLAN SEVGİMİZİ SORGULAYACAK KİŞİLER HENÜZ DOĞMADI BU TOPRAKLARDA"

"İstanbul’la ilgili kim konuşuyorsa konuşsun, 16 milyon insanın huzurunda konuşurken dikkatli olmaya davet ediyorum. Biz bugün İstanbul olarak 1 milyona yakın sosyal yardım talebi almış kurumuz. Burada bulunan belediye başkanı arkadaşlarım bunları milyonlarca diyebilecek bir durumdayız. Bu kadar güncel ekonomik ve problemli bir süreci yaşarken İçişleri Bakanlığı’nın ortaya koyduğu bu tavrı tamamen gündemi kaydırma başka yere taşıma çabası olduğunu düşünüyorum. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Hele hele vatanperverliğimizi, cumhuriyetimize bayrağımıza olan duygularımızı, ülkemize olan sevgimizi sorgulayacak kişi henüz doğmadı bu topraklarda."

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YANLIŞ YERE SORUŞTURMA AÇIYOR"

"İBB iştiraklerinde bir kişinin işe girmeyle ilgili prosedürleri bellidir. Adli sicil kaydı istersiniz, o kişi bu belgeyi de Adalet Bakanlığı'ndan alır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı. Biz çünkü işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. Dolayısıyla bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristi tutuklamıyorsa İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum."

"CUMHURBAŞKANINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

"Ben bu denli risk taşıyan güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir İçişleri Bakanıyla ilgili bir işlem başlatmıyorsa da ben bir vatandaş olarak Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum. 'Polis katili, Bylock kullanan kişiler tespit edildi' diyor bakan. Bunu gevrek gevrek basına söylüyor. Madem bunlar tespit edildi sen ne yapıyorsun orada! Ya ben istihbarat teşkilatı mıyım? Niye oturuyorsun. Derhal istifa etmesi lazım."