Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz pek çok sektörde kalifiyeli yetişmiş uzman çalışanların göçüne neden oluyor. Bu alanların başında ve en çok göze çarpan da sağlık sektörü. Türkiye'de son 6 ayda bir rekor kırılarak bin 165 doktor yurt dışına gitme kararı aldı. Bu doktorların çoğunu da uzmanlar oluşturdu.

Karar'ın haberine göre, sağlıkta yaşanan bu sorun sürerken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gitmek isteyen pilotları engellemek için adım attı. Yaz sezonu ile birlikte havayolu şirketlerinin ekip planlaması, uçuş operasyonlarının aksamaması ve uçuş güvenliğinin olumsuz etkilenmemesi için SHGM, ekip geçişleri yönetmeliğinde bazı maddeleri değiştirdi.

BAŞVURULAR EN AZ 6 AY KABUL EDİLMEYECEK

Kurumun resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmede başta Türk pilotlar olmak üzere, kabin ekiplerinin yabancı havayolu şirketlerine geçişi zorlaştırıldı. Değişen maddeye göre, uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu şirketlerinden izin belgesi olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu şirketlerinde katılmak isteyen uçuş ekiplerinin geçiş için başvuruları en az 6 ay kabul edilmeyecek.