Haber: Fatoş Erdoğan

HDP milletvekilleri Zülayha Gülüm, Musa Piroğlu ve Oya Ersoy ile HDP ve HDK yöneticilerinden oluşan heyet, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nunda 80 gündür direnen Validebağ gönüllülerine destek ziyaretinde bulundu.

Validebağ gönüllüleri adına Dernek Başkanı Arif Bilgin ve Validebağ Savunması'ndan Yüksel Demirtaş, geçmişten bugüne sürdürülen mücadaleyi anlattı. Karşılıklı neler yapılabileceğinin konuşulduğu forumda, Bilgin ve Demirtaş önerilerini vekillere iletti. Hep beraber yapılan koru gezisinde nöbet yerlerinde bekleyen gönüllüler tarafından Üsküdar Belediyesi'nin müdahale yaptığı yerler teşhir edildi.

Ziyarette konuşan HDP milletvekilleri mücadelenin ortak olduğunu, iktidarın talan politikasına karşı hep beraber mücadale edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE HAZIRIZ"

Direnişi sürdüren gönüllülere teşekkür ederek sözlerine başlayan HDP Milletvekili Zülayha Gülüm, çevre konusunda birçok soru önergesini verdiklerini, fakat iktidarın bunlara cevap vermediğini söyledi. 

Gündem yaratabilmek ve iktidarı rahatsız etmeye devam etmek için soru önergesi vermeye devam edeceklerini belirtten Gülüm, gönüllerin talep ve önerilerini dikkate almak istediklerini ve ortak mücadeleyi hep beraber büyütmeye hazır olduklarını söyledi. 

Her yeri talan eden bir politika güden iktidara karşı kazanılan her direnişin Tozkoporan'da olduğu gibi halk nezdinde bir motivasyon olduğunun altını çizen HDP'li Gülüm, yeni dönemin mücadele alanının ekoloji olduğunu belirtti.

Meclis Çevre Komisyonu Üyesi ve HDP Milletvekili Oya Ersoy da, siyasetlerini talan ve yağma üzerine kuran 20 yıldır memleketin her karış yerini betonlaştıran bu zihniyetin, çevre komisyonunda bulunan üyelerinin "Burada siyaset yok çevre siyaset üstü" dediklerini aktardı ve bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakimlere "Siz bırakın önünüzdeki yasaları, zihinsel inkılabınızı devreye sokun" sözünü hatırlatarak, talanın önünü açtığını ülkede hukuk kalmadığını söyledi.

"MÜCADELE, HUKUKA VE DEVLETE RAĞMEN BAŞARIYA ULAŞTI"

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, iklim krizinin birincil nedeninin doğanın yağması olduğunu belirterek, dünyanın her yerinde doğanın talanına ve küresel çapta kapitalizme karşı mücadele verildiğini söyledi.

Ülkede talana karşı verilen mücadelenin aynı zamanda hukuksuzluğa karşı fiili savunmayla yapıldığını, burada verilen mücadelenin de devlete ve hukuka rağmen başarıya ulaştığının altını çizdi.

Askıya alınan hukuk karşısında direnişin önemini bir kez daha hatırlatan Piroğlu, birlik çağrısı yaptı.

"HERKESİN GELECEĞİNİ KORUYORUZ"

Validebağ Korusu için mücadele eden ve birçok kez yürütmeyi durdurma kararı aldıran avukat Onur Cingil, hukuki ve fiili mücadelenin önemine dikkat çekti.

Cingil, meşru bir direniş yürüttüklerini, haklı olmanın kararlığı ile siyasallaşmış yargıyla mücadele ettiklerini ve buradaki ekosistemi korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Onur Cingil, Cumhurbaşkanı’nın torunu ve Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen'in oğlunun da geleceğini koruduklarını, fakat onların bunun farkında olmadığını söyledi. 

Cingil, bu ülkenin valisine, emniyet müdürüne, belediye başkanına "koru" anlattık diyerek sözlerini tamamladı. 

Validebağ Korusu'nunda mücadeleyi sürdüreceklerini belirten gönüllüler, vekillere yanlarında oldukları için teşekkür etti.

hdp3hdp2hdp1-1hdp-9