HDP Eş Genel Başkanı Sancar, cinayetlerin artık faili meçhul olmadığını, faillerin apaçık belli olduğunu, ancak faillerin yargılanmadığını, korunduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Benim dönemimde faili meçhul yok" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. “Aslında doğruyu söyledi, ama eksik söyledi. Doğrusu şu: Cinayetler faili meçhul değil, failler apaçık belli, fakat yargılanmıyor” diyen Sancar, işkencenin de yaygın olarak uygulandığını söyledi.

“NEDENİ KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜMSÜZLÜK”

Mithat Sancar, sınır boylarında yoksul köylülerin kaçakçı damgası vurulduğunu hatırlatarak, “Kaçakçılık arıyorsanız Kolombiya’ya, Venezuela’ya bakın” dedi. Sedat Peker’in dile getirdiği iddiaların ilk defa söylenmediğini, yüzlerce itiraf, bilgi, belge olduğunu vurgulayan Sancar, Kutlu Savaş’ın Susurluk Raporu’ndan söz etti. Sancar, mafya ve uyuşturucu kaçakçılığının iktidarın bilgisi ve dahli olmadan işleyemeyeceğini savundu. Sancak, tüm bunların nedeninin Kürt sorununda çözümsüzlük politikası olduğunu dile getirdi.

SUSURLUK MASASI KURULDU

HDP'li Sancar, çözüm masası yıkılıp "Susurluk Masası" kurularak, "çöktürme planı"nın devreye sokulduğunu söyledi. Sancar, "Bu iktidarın temel harcı Kürt düşmanlığıdır. Bu sistem bu ülkeye düşmanlıktan başka bir şey üretmez. Tüm bu kirlenme, çürüme, çöküş, kara para trafiği aynı zihniyetin güncellenmiş şeklinin sonucudur" diye konuştu. Sancar, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açıklamaların, iddiaları "itiraf"a dönüştürdüğünü de söyledi.