HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'ye yönelik açılan kapatma davasına ilişkin konuşan Paylan, "HDP'yi kapatma üzerine yeniden iktidar olma hesabı yapan bir rejim var. Türkiye'nin birinci partisi AKP, ikinci büyük partisi CHP, üçüncü büyük partisi HDP. Büyüyen bir partiyiz. İlk seçimde yüzde 15 oy olacağız en az. Türkiye'nin üçüncü büyük partisini kapatmaya kalkışmış bir anlayış, ikinci büyük partisini kapatmaya girişemez mi? HDP'yi kapatma yeltenirse bu anlamda CHP'ye de sıra gelebilir" dedi.

Paylan'ın satırbaşları şöyle:

"İSTANBUL'U KURTARDIK AMA DİYARBAKIR'DA HALA KAYYUM VAR"

Yerel seçimlerde Diyarbakır'da yüzde 65 oy aldık, Van'da yüzde 60'ın üzerinde oy aldık o belediyelerimize kayyum atanmaya girişildi. O zaman biz, 'Diyarbakır'a kayyum atanmasına sessiz kalırsa Türkiye'nin batısı, batıya da kayyum atarlar' demiştik. Ne yaptılar? İstanbul seçimlerini yok saydılar ama hep birlikte çok daha büyük bir oy farklıyla İstanbul'u kazandık. İstanbul'u kurtardık ama Diyarbakır'da hala kayyum var.

HDP'yi kapatmak demek Türkiye'de demokrasiyi askıya almak demektir. Muhalefet buna sessiz kalırsa bugün HDP'yi kapatan anlayış, yarın CHP'yi de kapatabilir. Farklı düşünüyor olabiliriz ama demokratik siyasete sahip çıkmak aslında demokrasiye de sahip çıkmak anlamına gelir.

"TÜRKİYE'Yİ DE BÖYLE KURTARMAMIZ LAZIM"

İstanbul'da tekrarlanan seçimlerden bahseden HDP'li Paylan şunları söyledi:

En büyük sorumluluğu HDP'liler aldı. Tam kadro gittik sandığa, o anlayışı çok beğendiğimiz için değil faşizan anlayışı kaybettirmek için... İstanbul'u o faşistlere vermedik. Türkiye'yi de böyle kurtarmamız lazım. İstanbul'da ne yaptıysak aynı şekilde bu faşistlere ülkeyi bırakmamamız gerekiyor. Bunun içinde HDP'nin kapatılmaması ya da CHP'ye bu saldırıların önüne geçilmesi gerekiyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE HEP BERABER KAZANMALIYIZ"

İki seçime gideceğiz. Parlamento seçimlerinde bir ittifakın parçası olmayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanı mevcut yetkilerle çok önemli yetkilere sahip. Cumhurbaşkanlığı mutlaka 'demokrat' bir cumhurbaşkanı olarak kazanmamız gerekiyor. Biz bu ilkeleri açıkladık ve hep beraber asgari müştereklerde buluşalım dedik. Ortak bir aday fikrine açığız dedik. Parlamentoda demokrasiye inanlar olarak çoğunluğu almalıyız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep beraber kazanmalıyız.

Korku siyaseti her zaman kaybetmiştir, umut ve cesaret siyaseti her zaman büyük kazanır. Yüzde 75'le kazanırız ve o faşistleri tarihin çöp sepetine atarız ama cesaret göstermek önemli.