HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, geçen yıl Ayasofya'nın camiye çevrilmesi talebini reddederek "Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Gar Paylan, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine ilişkin soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Paylan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart 2019 yılında bir programdaki Ayasofya’ya dair sözlerini hatırlattı. Önergede, Erdoğan’ın canlı yayında sarf ettiği şu sözler hatırlatıldı: "Ayasofya’nın belirli bir bölümünde namaz kılınıyor. Ayasofya’nın yeniden camii olarak ibadete açılmasının getirisi götürüsü var. Bu kararın faturası bizim için çok daha ağırdır. Bizim dünyada binlerce camimiz var. Bunların hesabını yapmıyorlar. Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim."

"AYASOFYA KARARININ 'AĞIR FATURASI' NEDİR?"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu sorular yöneltildi. "*Erdoğan ‘bu oyuna’ nasıl geldi? *Ayasofya kararının ‘ağır faturası’ nedir? *Ayasofya kararıyla, Türkiye’de yaşayan Hristiyanlar ve Avrupa’da yaşayan Müslümanlar için hayatın daha da zorlaşacağını bilerek, Erdoğan neden bu adımı attı? *Ayasofya’nın kubbesi hepimize yetmez miydi? *2005 yılında ‘Medeniyetler İttifakı Eşbaşkanı’ olarak, dinler arası gerilimi azaltmaya çalıştığınızı hiç hatırladığınız oluyor mu?" https://twitter.com/dokuz8tv/status/1281874151549140998