HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Alaattin Çakıcı'nın eski avukatlarından  Mehmet Sinan İnce'nin 2016 yılında kendisine yönelik suikast planı yapıldığı iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Mehmet Sinan İnce'nin, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda Meclis'e silah sokularak Garo Paylan'ın öldürüleceği iddialarında bulunmuştu.

SUİKAST PLANI 2016'DAN
Paylan, İnce'nin iddialarıyla ilgili savcılığın harekete geçmediğini belirterek şunları söyledi: “Avukat Mehmet Sinan İnce, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda, devlet içindeki bazı karanlık odakların, 2016 yılında bana yönelik bir suikast planladıklarını ve bu planın başka odaklarca bozulduğunu ifşa etti.

Bu ifşaatın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, resen soruşturma başlatması gereken Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçmediler. Bu nedenle, hakkımdaki suikast planının aydınlatılması için Levent Göktaş, Mehmet Sinan İnce ve resen tespit edilecek diğer kişiler ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.”

ŞANS ESERİ HAYATTA KALMIŞIM
Kendisine yönelik suikast planının ortaya çıkmasının ardından Tele1'den İlknur Karadeniz'e konuşan Garo Paylan, olayla ilgili şunları söyledi:

"Benimle ilgili bir suikast planı ifşa edildi. Bu meselenin üzerine gidilmiyor tam tersine üzeri örtülmeye çalışılıyor. Oysa üzeri örtülen her suç ve suç iddiası tekrarlar. 2016 yılında ben şans eseri hayatta kalmışım, bunu anlıyorum.

Bu yıl da pek çok yurttaşla ilgili provokasyon planları yapılmaya devam ediliyor olabilir. Bu provokasyon planlarını önlemenin tek yolu var, geçmişteki provokasyon planlarının ve bu karanlık yapıların üzerine gitmek."