Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Belediye Eşbaşkan Adayları Operatör Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz Batman milletvekili Feleknaz Uca ve bir grup partili 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret ederek projelerini anlattı.

ORGANİZE YÖNETİMİ: MUTLULUK DUYDUK

HDP Belediye Eşbaşkan Adaylarının ziyaretinden mutluluk duyduklarını ifade eden Organize Sanayi Başkan Vekili Hifzullah Özoğul, “Organize Sanayi kentin işgücünün belirleyicisidir. Bu anlamda kentimizin ekonomisine katkı sunmak ve iş gücünü daha da geliştirmek için belediye ile işbirliği içerisinde olacağız” dedi.

"EN BÜYÜK PROJEMİZ, TOPLUMSAL BARIŞ"

HDP olarak en baş projelerinin toplumsal barış olduğunu belirten HDP Belediye Eşbaşkan Adayları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “Elbette ki seçimi güçlü bir şekilde kazanmak önemlidir. 31 Mart seçimlerinden sonra birçok proje ile halkımızla birlikte Batman’a hizmet edeceğiz. Ancak temel projemiz partimizin perspektifi olan toplumsal barışı sağlamaktır” dediler. Beraberindeki partililerle birlikte daha sonra organize sanayinde bulunan fabrikaları ziyaret eden HDP Belediye Eşbaşkan Adayları emekçiler ile sohbet ederek 31 Mart seçimleri için destek istedi.

"GELECEĞİMİZİN SEÇİMİDİR"

Eşbaşkan Adayı Dr. Mehmet Demir Yaşanan savaş, kin, nefret ve şiddetin son bulması için kendilerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Demir, “Önümüzdeki seçimler her ne kadar yerel olsa da geleceğimizin seçimidir. Türkiye’nin geleceğinin seçimidir. Bu anlamda sesimizi, gücümüzü savaşa değil; barışa vermeliyiz. Savaşın en büyük acısını yoksullar, emekçiler çekiyor. Buna dur demek için HDP’nin desteklenmesi gerekmektedir. Savaş yoksulluktur, ölümdür ve toplumsal krizlerin derinleşmesidir. Bu bağlamda 31 Mart’ta halkımız oyunu barış ve demokrasiden yana kullanarak bize düşman gözüyle bakanları tabela partisi durumuna düşürmelidir” dedi.

"KÜRT HALKI VE EZİLEN HALKLAR OLARAK SAVAŞI DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ"

Eşbaşkan Adayı Songül Korkmaz ise Özgür ve yaşanabilir bir gelecek çalıştıklarının altını çizerek, “Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Yaşanan bütün gelişmelerden haberdar olduğunuzu biliyoruz. Bu temelde kendi rengimiz ve sesimizle güçlü bir cevap vermemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Erdoğan; kurşunun fiyatını soğan ve biberin fiyatı ile kıyaslıyor. Bunun anlamı insan canının bir soğan ya da biberin değeri kadardır. Bu yaklaşım bu anlama geliyor. Bu çok yanlış bir yaklaşımdır, biz bunu doğru bulmadığımız gibi kabul de etmiyoruz. Biz Kürt halkı ve ezilen halklar olarak savaşı değil, barış istiyoruz. Demokrasiden, ortak ve özgür bir gelecekten yanayız, barıştan yanayız. Onun için 31 Mart yerel seçimlerinde bizler yani barıştan yana olanlar çok güçlü bir şekilde cevap olmalıyız” diye konuştu.