HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde olağan haftalık basın toplantısında, pazar günü gerçekleştirecekleri kongreye dair konuştu.

Türkiye’de ve dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde parti olarak önemli ve büyük bir hazırlık içerisinde 5’inci Olağan Kongreye hazırlandıklarını dile getiren Günay, “Büyük bir coşku ve moral ile kongre çalışmalarımız sürüyor. ‘Çözüm Biziz, Sözümüz Var’ diyerek gerçekleştireceğimiz kongre sadece partimizin ya da sadece bir siyasi partinin kongresi olmanın ötesinde daha büyük bir anlam taşıyor" dedi. Günay şunları söyledi:

10'UNCU YILIMIZDA DAHA GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ

3 Temmuz’daki 5’inci olağan kongremiz için Hakkâri’den Edirne’ye, Ağrı’dan İzmir’e İstanbul’dan Amed’e dört bir taraftan yollarda olacağız. Akın akın Ankara’ya, kongre salonumuza yürüyeceğiz. Gençler enerjiler ile, kadınlar zılgıtlarıyla, emekçiler alın teriyle, çocuklar gülüşleriyle, kısaca rengarenk giysiler ve sözlerimizle kongre alanında olacağız. ‘Çözüm Biziz, Sözümüz Var’ diyerek hazırlandığımız kongre sürecinde, HDP olarak 10’uncu yılımızda daha güçlü olduğumuzu, bize diz çöktürmeye çalışanlara bir kez daha göstereceğiz.

'ÇÖZÜM BİZİZ, SÖZÜMÜZ VAR'

Kongremizde en büyük muhalefet partisi olarak söz kuracağız. Bu ülkenin sorunlarını gerçek anlamda çözecek tek parti olarak söz kuracağız! HDP bugün umut dolu yarınlar için, çocukların geleceği için direniyor ve her türlü baskı ve zora karşı yılmadan mücadele diyor. Bu inanç ve kararlılıkla, demokratik ve barış dolu bir gelecek inancıyla sokaklarda meydanlardayız. Tüm halklarımızı, demokrasi ve özgürlüğe inanan herkesi kongremize bir kez daha davet ediyorum, çünkü Çözüm Biziz, Sözümüz Var.”

'SÜRPRİZ BEKLEMİYORUZ'

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, eş genel başkanların değişip değişmeyeceğine dair, “Mutabakat komisyonumuz ve parti kurullarımızdaki genel eğilim eş genel başkanlarımızın devamı yönünde. Sürpriz beklemiyoruz” dedi. (MA)