Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır’da, çok sayıda kişinin haberi olmadan AKP'ye üyeliklerinin yapıldığı belirtildi. Hakların Demokratik Partisi (HDP) Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, Nisan 2022'de AKP Iğdır İl Başkanlığı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Berfin Yiğit ise AKP Doğubayazıt İlçe Başkanlığı’na üyeliğinin yapıldığını öğrendi.

 BİLGİSİ DIŞINDA AKP’YE ÜYE YAPILDI

Kuruluşundan bu yana HDP üyesi ve çalışanı olan HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, "HDP Doğubayazıt İlçe Yönetimi’nde 4'üncü Olağan Kongre'de yer almak için Iğdır’daki üyeliğimi düşürmek için başvuruda bulundum. Kısa bir süre sonra üyeliğimin düşüp düşmediğini kontrol etmek için e-devlet’e baktığımda, AKP Iğdır’da İl Teşkilatı’na üye olduğumu gördüm. Tabi bunun nasıl gerçekleştiğine dair bazı araştırmalar yaptık ve benim gibi onlarca yurttaşın izini olmadan bir şekilde AKP'ye üye olduğunu öğrendik. Yaşanan bu hukuksuzluğu biraz daha araştırdığımızda ise, Iğdır Devlet Hastanesi'nde çalışan bazı AKP'lilerin, hastaneye giriş yapan onlarca yurttaşın bilgileri dışında AKP’ye üyeliklerinin yapıldığını öğrendik. Bilgilerimin izinsiz bir şekilde kullanılması ve yapılan hukuksuzluğa karşı Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum" diye belirtti.

HALKA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kimlik bilgilerinin izinsiz bir şekilde kullanılması ve AKP'ye üye yapılmasını “kişi hürriyetine saldırı” olarak nitelendiren Ceylan, kendisi gibi onlarca yurttaşın da aynı duruma maruz kaldığını vurguladı. Ceylan, söz konusu hukuksuzluğa karşı yurttaşları duyarlılık göstermesi ve parti üyeliklerini takip etmelerini istedi.