Emek ve Özgürlük İttifakı, dün HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın okuduğu tutum belgesiyle cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini duyurdu. Bu açıklama, kamuoyu tarafından Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na dolaylı destek olarak yorumlandı. 

Araştırmacı Reha Ruhavioğlu, bugüne dek yaptıkları araştırmalardan yola çıkarak HDP seçmeninin sandıkta takınacağı tutumla ilgili olarak yorumda bulundu.

Kürt seçmenin sandışa giderken nasıl davranacağını T24 yazarı Murat Sabuncu'ya yorumlayan  Kürt Çalışmaları Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu'nun verdiği bilgileri okurlarıyla paylaştı: 

  • "Araştırmalar HDP seçmeninin 3’te 2’sinin Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini gösteriyor. Yine araştırmalarda ‘oy vermek için HDP’nin tutumunu beklerim’ diye bir şık var. 3’te 1’i de burayı işaretliyor. 
  • "Kitlenin tamamının harekete geçmesi için HDP’nin Kılıçdaroğlu’nun doğrudan desteklenmesi çağrısı yapması ya da Kılıçdaroğlu’nun söylemleriyle bu kitlenin çağrıya gerek duymadan oy verebileceği bir dili tutturması gerekiyor. 
  • Önümüzdeki 50 gün seçmeni kıracak bir söylem-performans olmazsa ben HDP’ye oy vermiş seçmenin yüzde 90 oranında sandığa giderek Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini düşünüyorum."