Gözaltı saldırılarına karşı dayanışma çağrısı HDP MYK, “DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti Kürt halkının zaferinin pusulasıdır” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dönük gerçekleştirilen baskın ve gözaltı operasyonuna dair açıklama yaptı.

Kürt halkının iradesinin hedef alındığının belirtildiği açıklamada şu ifade edildi: “Bileşen partimiz ve Kürt halkının siyasi iradesi olan DBP’ye yönelik gerçekleştirilen bu siyasi soykırım operasyonları, AKP-MHP iktidarının anti-demokratik, yargıyı araçsallaştıran ve siyasi mühendislik amacı taşıyan seçim operasyonudur. DBP’nin hedef alınmasıyla asıl amaçlanan şey, seçimlere giderken Kürt halkının iradesinin ve örgütlü gücünün teslim alınmasıdır. AKP-MHP iktidarı, seçim öncesi anti-demokratik yöntemlere tevessül ederek en dinamik ve güçlü rakibi olan Kürt halkının iradesini savaş kumpasları, yargı operasyonları ve siyasi darbelerle sindirmek istemektedir.

SEÇİM STRATEJİSİ

Seçim sathı mailine girdiğimiz bu süreçte; İmralı’da mutlak tecridin derinleştirilmesi, kolluk kuvvetlerinin siyasetçilere sokak ortasında işkence yapması ve adalet arayışında olan annelere saldırması ile bugün DBP’ye yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonları, AKP-MHP iktidarının seçim stratejisinin savaşı derinleştirme, muhalifleri tasfiye etme, muhalif medyayı susturma ve şiddeti topluma yayma üzerine kurulu olduğunu göstermektedir.

İKTİDAR YENİLGİDEN KAÇAMAYACAK

Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Kürt halkı ve örgütlü gücü bundan önceki iktidarlar gibi AKP-MHP iktidarını da yenilgiye uğratacaktır. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti Kürt halkının zaferinin pusulası, AKP-MHP iktidarının yenilgiden kaçamayacağının göstergesidir.

DAYANIŞMA VURGUSU

Bu kapsamda demokratik kamuoyunu Kürt halkı ve örgütlü gücüyle dayanışmaya, muhalefeti ise AKP-MHP iktidarının savaş tamtamları ve siyasi soykırım operasyonları üzerinden yürüttüğü siyasi mühendislik oyunlarına karşı durmaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki; AKP-MHP iktidarının temel ve yakın hedefi Kürt halkının iradesini teslim almak olsa da varmak istediği nokta Türkiye halklarının bir bütün olarak teslim alınmasıdır.

KAYBEDEN AKP-MHP İKTİDARI OLACAKTIR

Bizler, DBP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Demokratik tepkimizi büyüterek bu siyasi soykırım operasyonlarını da boşa çıkaracağımızı bir kez daha yineliyoruz. Demokratik tepkilerimizle kazanan Türkiye halkları, kaybeden ise AKP-MHP iktidarı olacaktır.”