HDP İzmir İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi, bina ateşe verildi. Saldırıda bir kişi parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirirken, saldırgan Onur Gencer gözaltına alındı.

HDP, İzmir'de parti binasına yönelik saldırı yaşandığını duyurdu. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

Gözaltına alınan saldırgan Onur Gencer'in kapıyı açan kişiye ateş açtığı ve parti çalışanının yaşamını yitirdiği öğrenildi. Saldırıda öldürülen HDP çalışanı 40 yaşındaki Deniz Poyraz olduğu öğrenildi. Deniz Poyraz'ın parti binasında yemek ve temizlik işleriyle ilgilendiği bildirildi. Saldırgan daha sonra olay yerine gelen polise teslim oldu. Saldırıyla ilgili olarak, çok sayıda yurttaş Konak'taki HDP il binasına gitti. Yurttaşlar azmettirici olduğunu söyledikleri iktidara tepki gösterdi.

İzmir Valiliği, konuyla ilgili açıklamasında saldırganın "sağlık çalışanı iken istifaen ayrılmış olan Onur Gencer olduğunu" ve olayın bütün yönleriyle araştırıldığını duyurdu.

"AZMETTİRİCİ İKTİDARDIR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'DIR"

HDP'den yapılan açıklamada, son günlerde tırmandırılan gerilime dikkat çekildi, Sincan'da dün görülen Kobanî Kumpas Davası'nda yapılan provokasyon hatırlatıldı. Açıklamada, "Bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, ilörgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır" denildi.

POYRAZ’IN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NA KALDIRILDI

Saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından binadan çıkarıldı. Bu sırada bina önünde bekleyen binlerce kişi, “Şehit namirin” sloganları attı. Poyraz'ın cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

SALDIRGAN SURİYE'DE BULUNMUŞ

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırı düzenleyen Onur Gencer'in sosyal medya hesabından, Suriye'de çekilmiş fotoğrafları paylaştığı görüldü.