Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), kent içinde hizmet veren toplu taşıma kooperatiflerinin sürücülerine yönelik, ‘Kent İçi Ulaşımda Etkili İletişim Semineri’ düzenledi.

Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde toplu taşıma rehabilitasyon işlemlerini tamamlayan 37 kooperatife bağlı araç sürücülerine yönelik düzenlenen çalışmada, gün içinde binlerce yurttaşı taşıyan sürücülere; kent içi ulaşımda etkili iletişim, öfke kontrolü, stres yönetimi ile mevzuat hakkında bilgi verildi.

Etkili iletişimle hizmet kalitesinin artırılması ve konforlu ulaşım sağlanarak toplu taşımanın özendirilmesinin hedeflendiği seminer, HBB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından üç farklı oturum halinde düzenlendi. Seminerde ücretsiz veya indirimli seyahat hakkına sahip 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerle empati kurularak, onlara kolaylık sağlanması ve öncelik tanınması konularına da değinildi.

HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı 1. Bölge Trafik Şube Müdürü Gökhan Bozyel çalışmaya ilişkin, şu açıklamayı yaptı:

“HBB olarak bu seminerleri düzenlememizin asıl amacı toplu taşıma hizmetlerinde konforlu ve kaliteli hizmetin sağlanabilmesi adına şoför esnafımız ile istişarede bulunmak. Biz aynı zamanda toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımız ile sürücülerimiz arasında köprü görevi görmek istiyoruz. Hem sürücülerimizin hem de yolcularımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Amacımız diyalog yolu ile bu sorunları ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmasını özendirerek trafik yoğunluğunun azaltılması, yolcuların memnuniyetinin artırılması ve esnafımızın bu işi gönülden yapmasıdır.”