HBB Başkanı Savaş, Yayladağı’nın Karacurun, Karaköse, Çakı, Sebenoba ve Yeşiltepe Mahallelerinde muhtar ve yurttaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmetler hakkında mahalle halkına bilgi veren Savaş, talepleri de dinledi. Savaş, Yayladağı’ndaki temaslarının ardından organik tohum yetiştirmek ve gelecek nesillerin daha sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak amacıyla başlatmış oldukları ‘Doğal Yaşam ve Üretim Çitlikleri’ projesi kapsamında, Leylekli Mahallesi’nde çiftçiler ile bir araya geldi, buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

Yerli üretime ve çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini belirten Savaş, şöyle konuştu:

“ATALARIMIZDAN BİZLERE MİRAS KALAN TOHUMLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ” 

“Küresel ısınma, yağış rejiminin değişikliği ve son zamanlarda Ukrayna ve Rusya savaşı insanlarda özellikle gıda konusunda büyük bir paniğe yol açtı. Bu panikte, buğday ve ayçiçeği gibi gereksinimler de başrol oynamıştır. Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın bu sıkıntılı günlerinde atalarımızın tohumlarını tekrar yeşerterek sofralarımızla buluşturmak istedik. GDO’suz, tamamen doğal ve atalarımızdan bizlere miras kalan tohumlarımızı tarlalarımızda toprakla buluşturuyoruz. Bunu yıllardır yaparak insanlarımıza ve çiftçilerimizle dağıtıyoruz.

Çiftçilerimizin de kendi topraklarını bu buğdayla buluşmasını sağlayıp ata tohumlarımızdan oluşan bereketli buğdayları sofralarımızda görmek istiyoruz. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hem Karakılçık hem de Ali Bayır buğdaylarımızı toprakla buluşturuyoruz. Atalarımızdan kalan mirası geleceğe taşımak istiyoruz. GDO’lu tohumları ektiğiniz zaman üreticilerden tekrar almak zorundasınız. Bu nedenle kıtlığa karşı ve dünyada oluşabilecek felakete karşı kendi tohumumuzu kendimiz üretiyoruz. Her iki buğdayımızın protein değeri yüksek ve sağlıklıdır. Biz bu bereketten faydalanmaya devam edeceğiz.

“DAHA FAZLA BUĞDAY EKMELİ, YATIRIM YAPMALIYIZ”

Türkiye maalesef şu anda buğday ekilen yerlerin yüzde 28’ini ekemez hale geldi. Hatay’da buğday ekilen arazilerimiz yüzde 46 azalmasına rağmen verim yüzde 64 düşmüş durumda. Bu nedenle buğdayı daha fazla ekip yatırım yapmak bizim için çok önemli. Biz bu projeyi Yayladağı’nda başlattık. Altınözü’nde devam ediyoruz. Diğer ilçelerimize de yaymaya da devam edeceğiz. Her yerde buğdayın yetişmesi ve çoğalması lazım. Yarınlarımız için umut olması ve karamsarlığımızı bertaraf etmesi lazım.”