Berat Albayrak'ın yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "2020'de büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Berat Albayrak'ın istifasının ardından yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde sunum yaptı. Elvan "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TOPARLANMA DÖNEMİNE GİRECEĞİZ"

AA'nın aktardığı habere göre Elvan, ekonomide atılacak adımlara ilişkin şöyle konuştu: "Girişim Sermayesi Fonları'na doğrudan kaynak aktarımı ile 2023 sonuna kadar 2 milyar lira tutarında kaynak taahhüdünde bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine gireceğiz. Fiyat istikrarını sağlayacak, mali disiplini koruyacak, para ve maliye politikalarında eşgüdümü artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, üretim odaklı gelir oluşturma potansiyelini yükseltirken salgının olumsuz etkilerini giderecek ekonomik ve sosyal dönüşüm programlarını hayata geçireceğiz."