Dün akşam Diyarbakır’da oynanan Amedspor ve Bursaspor karşılaşmasında açılan Federe Kürdistan Bölgesi bayrağı nedeniyle en az 6 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği’nin bayrak açanlara yönelik inceleme başlatıldığı açıklaması sonrası, herhangi bir soruşturma dosyası açılarak numaralandırılmadan bayrak açanlar için gözaltı kararı çıkarıldı. “Hayali bir ülkenin bayrağını açarak terör eylemi yapmak” suçlamasıyla çıkarılan gözaltı kararı sonrası en az 6 kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanların ifade işlemlerinin henüz başlamadığı öğrenildi. 

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN AÇIKLAMA 

Diyarbakır Barosu, oynanan Amedspor-Bursaspor maçında Federe Kürdistan Bayrak’larının açılması sonrası sosyal medyada başlayan linç ve sonrasında yürütülen soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Müsabaka esnasında açılan bayrağın, Irak Anayasasıyla tanınmış Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi bayrağı olduğunu hatırlatıyoruz. Meşru bir bayrağın kamusal alanda açılmış olmasına yönelik geliştirilen linç kampanyasını ve bunun etkisi ile başlatılan soruşturma ve gözaltıların kabulü mümkün değildir. Son yıllarda halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu ayrımcı politikalar ve Kürtlere ait sembollere yönelik tahammülsüzlük anlayışı terk edilmelidir. Başlatılan hukuki dayanaktan yoksun soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır” denildi. 

(Mezopotamya Ajansı)