Kahrmanmaraş'taki 7.6 ve 7.7'lik iki büyük depremin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmadan Hatay'da da 6.4 ve 5.8'lik 2 büyük deprem daha meydana geldi. Bu son depremlerde hasarlı olan bazı binalar yıkıldı. Yıkılan binalarla ilgili dikkat çeken bir gerçeklik ortaya çıktı. Birçok insan soğuktan çadır bulamadığı için hasarlı evlerine girmek zorunda kaldı. 

Bu yaşanan sorunları dokuz8HABER'den Bekir Güneş'e değerlendiren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, çok ciddi sorunların olduğunu söyledi. 

HATAY'DA YORUN BİNALAR YIKILDI

Hatay'da bulunan Hatimoğulları son depremle birlikte yorgun olan binalardan bazılarının yıkıldığını belirterek

Depremzedelerin çok ciddi gıdaya, çadıra ve hijyen malzemelerine ihtiyacı var. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki açıklamalarını da değerlendiren Hatimoğulları şunları söyledi:

Dün Cumhurbaşkanı Hatay'daydı ve depremzelerin yanlarında olduğunu yaraları sardığını söyledi. Propaganda yaptı ve bunların hiçbiri doğru değil. Hükümetin yaptığı hiçbir çalışma yok doğru düzgün. İnsanlar gelecekleri ile ilgili çok kaygılı ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. 

DEVLET İLK ZAMANLARDA YOKTU

Depremin olduğu ilk zamanlarda devlet yoktu. Toplum bunu her fırsatta dile getirdi. Toplumun en çok ihtiyacı olan dayanışma ve esas haklarının korunmasıdır. Depremzedeler kentlerin toplum yararına yeniden inşa edilmesini istiyor. Toplum, kamunun görevlerinin yerine getirmesini istiyor. Hükümetin reklama dayalı yaptığı işlerin hiçbir karşılığı olmayacaktır. Hükümet burada insanların ölmesini izledi maalesef. 

ERDOĞAN, ÇADIR İSTEYENLERE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çadır isteyenlere sert tepki:

''Terbiyesiz terbiyesizliği bırakmaz, birisi çıkmış 'Kızılay nerede? Ne çadırını, ne yemeğini görmedik' diyor; be ahlaksız, be namussuz, be adi, günde yaklaşık 2 buçuk milyon insana Kızılay yemeğini ulaştırıyor"