Hatay'ın İskenderun ilçesinde 34 yaşındaki fail Resul Erkmen tarafından evi basılan 37 yaşındaki G.Ç. isimli kadın, işkenceye ve cinsel saldırıya maruz kaldı.

Kadına yönelik şiddet, dün akşam saatlerinde Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. Fail Resul Erkmen, G.Ç.'nin evindeki misafirlerin gitmesinin ardından, kadının evinin kapısını çaldı. Kapıyı açan G.Ç., eski sözlüsü olduğu iddia edilen Resul Erkmen isimli faili karşısında buldu. Fail Erkmen'in G.Ç.’ye şiddet uygulayarak, cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. G.Ç.’den birlikte olduğu kişinin fotoğrafını göstermesini isteyen ve olumsuz yanıt alan fail Resul Erken, kadının üzerine kızgın yağ dökerek işkencesine devam etti.

HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞ

G.Ç.'nin beyanlarından sonra gözaltına alınan fail Erkmen hakkında "nitelikli cinsel istismar" ve "kasten yaralama" suçundan emniyette işlem yapılarak, İskenderun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Resul Erkmen, tutuklanma talebiyle İskenderun Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
 
Hakimlikte işlemleri tamamlanan Erkmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fail Erkmen'in G.Ç.'yi tehdit etmeye devam ettiği, bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı da alındığı öğrenildi.
 
G.Ç.'nin şikayeti üzerine İskenderun Kadın Platformu adına avukat Mehtap Sert davayı üstlendi. 

"1,5 YILDIR TACİZ EDİYORDU"

G.Ç.'nin 1,5 yıldır Erkmen'in tacizine maruz kaldığını kaydeden Sert, şu ifadeleri kullandı:

"İlk tedavisi uygulandı. Ancak hastanedeki doktorlar grevde olduğu için yatış verilmedi. Pansumanı yapıldı. Daha sonra daha kapsamlı detaylı tedavi için hastaneye yatabilecek. Bu süreçten sonra vekil olarak İskenderun Kadın Platformu olarak davayı takip ediyoruz. Şiddetle mücadeleye devam edeceğiz. Kadın dayanışması yaşatır."