Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki yeşil alanların ve çocuk oyun alanlarının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, kentte iki parkın açılışını yaptı.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, kentte iki parkın açılışını yaparak vatandaşların nefes alacağı, çocukların güvenle oyun oynayabileceği yeni mekânları hizmete sundu. Her iki parkın açılışı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir’in katılımıyla yapıldı. HBB, ilçe belediyesinden devraldığı âtıl vaziyetteki Antakya Şehit Mehmet Ali Demirbüken Parkı’nı hayata döndürdü.

PARKLAR VATANDAŞIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Parkı yeniden düzenleyen HBB ekipleri, vatandaşlara nefes alabilecekleri yemyeşil bir alan daha kazandırdı. Modern bahçe mobilyalarının kullanıldığı park, çevre düzenlemesi ile de vatandaşların beğenisini kazandı. 6 bin 500 metrekare yeşil alan içerisinde yürüyüş yolları, banklar, kamelyalar, yapay şelale ve aydınlatma sistemi ve basketbol sahası yer alıyor.

HBB, Gülderen Parkı’nı da yenileyerek 6 bin 300 metrekarelik konforlu bir yeşil alanı daha hizmete açtı. Park içerisinde ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışması yapan ekipler, bank ve çöp kovalarını yeniledi. Yenilenen parka otopark ve yürüyüş yolu da yapıldı. Park içerisine monte edilen çocuk oyun grubu ile güvenli bir oyun alanı oluşturuldu.