Nazım Hikmet'in hayatını anlatan "Ben Nazım" müzikali Harbiye Açıkhava'da perdelerini açtı. Zülfü Livaneli'nin müziklerinin yer aldığı müzikalde, Nazım'ı ünlü oyuncu Engin Hepileri ve Hakan Özgömeç dönüşümlü olarak canlandırdı. Dansçılar, solistler, senfoni ve rock orkestralardan oluşan yaklaşık 100 kişilik bir ekibin sahnede aldığı müzikalin prömiyeri İBB'nin katkılarıyla ücretsiz olarak yapıldı. Zülfü Livaneli’nin Nazım Hikmet ve müzikale ilişkin konuşmasından sonra İstanbullular unutulmaz bir gece yaşadı.

photo1663698366 (1)-1

Nazım Hikmet’in hayatını anlatan biyografik müzikal “Ben Nazım”, bu akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dünya prömiyerini yaptı. Zülfü Livaneli şarkılarıyla, Mehmet Balkan rejisi ve koreografisiyle, Rengim Gökmen müzik direktörlüğü ve şefliğinde sahneye konan “Ben Nazım” müzikalinin başrolünde ünlü oyuncu Engin Hepileri var.  Müzikalde, Hepileri'ye dansçılar, solistler, senfoni ve rock orkestralardan oluşan yaklaşık 100 kişilik bir ekip eşlik etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla müzikalin prömiyeri halka açık ve ücretsiz olarak yapıldı.

Sanatseverleri, Nazım Hikmet’in hayatına ve aşklarına tanıklık etmeye çağıran “Ben Nazım” müzikali, Duende Global prodüksiyonu olarak sahneye konuyor.  "Ben Nazım” müzikali, 1970’ten bu yana Nazım Hikmet şiirlerini besteleyen usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin tüm dünyada yorumlanmış şarkılarından oluşuyor. Müzik direktörlüğünü ve 40 kişilik Symphonista Orkestrası’nın şefliğini Rengim Gökmen’in üstlendiği müzikalin rejisi ve koreografisi Mehmet Balkan’ın, metinleri Şirin Aktemur’un, müzik düzenlemeleri ise Tolga Taviş’in imzasını taşıyor.

photo1663698485

Nazım Hikmet’e hayat veren Engin Hepileri’ye sahnede Vera rolünde İlke Kodal, Piraye rolünde Deniz Alp ve Münevver rolünde Petek Çetintemel eşlik ediyor. RockA grubu ve solistler Görkem Ezgi Yıldırım (soprano), Sibel Gürsoy (vokal), Zeynep Halvaşi (mezzo soprano), Petra Nachtmanova (vokal, bağlama), Serkan Taylan (tenor), Mehmet Yılmaz (bas bariton) ve Teyfik Rodos’un (bas) sesleriyle mozaik bir anlatı oluşturdukları gösteride Duende Global Çağdaş Dans Topluluğu ise büyüleyici danslarıyla yer alıyor. “Ben Nazım” müzikalinde Nazım Hikmet rolünü Engin Hepileri ve Hakan Özgömeç dönüşümlü olarak üstleniyor.