Tunceli Belediyesi, 19 Kasım tarihinde yapılan halk toplantısında ulaşım ve su fiyatları hakkında halka bilgilendirme yapılmış, toplantıya katılan vatandaşlar su ve ulaşım fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesi konusunda görüş belirtmişti.

Öğrenci temsilci tarafından ulaşım fiyatlarının güncellenmesi gerektiği aynı zamanda sefer sayılarının da artması gerektiği ifade edilmişti. Görüşmelerin ardından 12 tonun üzerindeki tüketimler için 2 lira 50 kuruş olması yönünde karar verilirken ulaşımda ise öğrenci 2 lira, sivil ise 2 lira 50 kuruş olarak kabul edildi.

“SU VE ULAŞIM HİZMETLERİNDEKİ FİYAT ARTIŞINDAN YANA DEĞİLİZ”

Konuya ilişkin belediye meclisinde bir sunum gerçekleştiren Tunceli belediyesi başkan yardımcısı Ümit Kaya, daha önce ulaşım ve su tarifelerine yönelik bir artış gerçekleştirmediklerini hatırlatarak, “Yerel yönetimler anlayışımız gereği su ve ulaşım hizmetlerindeki fiyat artışından yana değiliz. Ancak halk toplantısında bu tarifelerde belirli oranlarda iyileştirme yapılması yönünde bir kanaat oluştu. Bu talep bize halkımızdan iletildi. Bu konuda yaptığımız değerlendirmelerle öğrenci tarifesinin 2 lira, sivil tarifesinin 2 lira 50 kuruş olması yönünde bir görüş ortaya çıktı” diye konuştu.

SU VE ULAŞIMA ZAM KARARI

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada 12 tonun üzerindeki tüketimler için 2 lira 50 kuruş olması yönünde karar verildi. Ulaşım fiyatlarıyla ilgili üç öneri sunuldu. ilk öneri 2 lira öğrenci, 2 lira 50 kuruş ise sivil olması yönünde oldu. İkinci öneri ise 2 lira öğrenci, 3 lira sivil, son öneri ise 2 lira öğrenci, 3 lira 50 kuruş sivil olması talep edildi. Yapılan oylamada 2 lira öğrenci, 2 lira 50 kuruş ise sivil olarak kabul edildi.