Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Marmaris Sözcüsü Halime Şaman’a karşı Sinpaş GYO ve Kızılbük GYO tarafından açılan 300 bin liralık manevi tazminat davası bugün Çağlayan Adliyesi 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülecekti. Hakimin Covid temaslı olması gerekçesiyle duruşma görülmeden, 28 Aralık tarihine ertelendi.

Adliye önünde yaşam savunucusu Halime Şaman ve avukatı Arzu Alper açıklama yaptı. Açıklamaya Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin de destek verdi.

"Sinpaş GYO ve Kızılbük GYO’nun Marmaris’in en güzel koylarından biri olan Kızılbük’teki otel inşaatı ve devre mülkler, alış-veriş merkezi, villalar, spa, yat limanı yaparak doğayı, ortak yaşam alanlarımızı adeta talan ederek işgal etmesine, yağmalamasına itiraz ediyoruz. Muğla Valiliği'nin ÇED gerekli değildir kararını kabul edilemez buluyoruz. Bu kararın ivedilikle iptali zorunludur. Bileşenlerimizden Marmaris Kent Konseyi'nin, Marmaris MUÇEP Meclisimizin ve Marmarisli yurttaşların Eylül başında açmış olduğu davayı destekliyoruz. Şirket tarafından MUÇEP Marmaris Sözcümüz Halime Şaman’a karşı açılan ve tazminat talebi de içeren haksız rekabet davasını ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı sayıyoruz. Bu tür davaların yaşam savunucularının itirazlarını engellemek, mücadelemizin önünü kesmek için yapıldığını biliyoruz. Haklı davalarında Marmarislilerin yanındayız, birlikteyiz" diyerek duruşma çağrısı yapılmıştı. 

"ÇEVRECİLERİ YILDIRMAK İSTİYORLAR"

Yaşam savunucusu MUÇEP Marmaris Sözcüsü Halime Şaman ertelenen duruşma sonrası adliye önünde şunları söyledi:

"İfade özgürlüğüne dayanan beyanlara karşı bize tazminat davası açıldı. Çevrecileri yıldırmak istiyorlar. Şu anda yargılandığıımız şey SİNPAŞ'ın kendi evrakları. Bölgemizde tespit ettiğimiz bettonlaşmaya karşı şirketin kendi dökümanlarından oluşuyor. Kent konseyi bunu açıkladı ve rahatsız oldular. Orman yangınlarının hemen ardından Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 'ÇED gerekli değildir' raporunu gördük ve usulsüzlükler tespit ettik. Bütün hikaye bundan sonra başladı. Ortadaki gerçekliğin kamuoyuyla buluşmasını istemediler. Haklılığımızı biliyoruz. Biz yeşili korumak için varız. Tüm Türkiye'yi davet ediyoruz: İstiyorlar ki oradaki dokuyu, her şeyi unuttursunlar. Orayı ranta dönüştürmek istiyorlar. Bunu gördük. Biz buna izin vermeyeceğiz."

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR"

Yaşam savunucusu Halime Şaman'ın avukatı Arzu Alper adliye önünde yaptığı açıklamada "Mücadelemiz her zaman devam edecek. Biz yeni bir yangından çıktık bunun acılarını sarmaya çalışırken Sinpaş tarafından ağaç kesimine devam ediliyor. Suç duyurusunda bulunduk, maddi gerçek ortaya çıkacak" dedi.